Umetnice Ana Bogdanović, Danijela Knežević i Sofija Bulog predstaviće svoje radove u grandioznom lobiju hotela. Nakon mnogobrojnih uspešnih individualnih i grupnih izložbi u kojima su učestvovale kao i raznim svetskim osvojenim nagradama, one će svoja apstrakna dela predstaviti svim posetiocima na zajedničkoj izložbi u hotelu Hyatt Regency Beograd, saopstili su organizatori.

Apstraktna i nepredmetna umetnička dela odišu simbolima slobode, energije, emocija, buđenja i nade. Iako su dela svih umetnica iz različitih kolekcija, boje na njima i njihov stil se međusobno savršeno dopunjuju.

Prolećna i Uskršnja izložba hotela Hyatt Regency Beograd004.jpg
FotoAna Bogdanovic 

Deo izložbe pod nazivom “Praskozorje” posvećen je radovima umetnice Ane Bogdanović. Na svojim delima umetnica prikazuju kako ona oseća i vidi praskozorje: vreme pred izlazak sunca, kad zora praska, ujedno noseći duboku simboliku rađanja, početka i nade. Proleća.

Bavljenje slikarstvom, apstrakcijom i istraživanjem sebe i svog okruženja, do sada je prikazala na samostalnim izložbama „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa”, „Mreže” ,“Rascvetavanje”, “Lullaby”, “Vera Nada Ljubav” i “Rebirth” čiji nazivi asociraju na dominantno osećanje koje proživljava u procesu stvaranja.

– “Kada kreiram, to nije u ovoj vremensko prostornoj dimenziji već visoko gore, u Univerzumu. Apstraktna umetnost kojom se bavim jeste slobodna ili nepredmetna umetnost, koja nesputano istražuje kombinovanjem svih likovnih elemenata. Samim tim ona za mene znači oslobađanje. Kroz apstraktno slikarstvo uspevam da uhvatim iskru energije, momenat, emociju prenoseći je u fizički opipljiv oblik – umetničko delo.” – reči su Ane Bogdanović.

Prolećna i Uskršnja izložba hotela Hyatt Regency Beograd002.jpg
FotoAna Bogdanovic 

U sklopu meseca proleća i Uskrsa u hotelu Hyatt Regency Beograd svoje radove će takođe izložiti umetnica Tamara Kusovac. Tamara se pored slikanja bavi i oslikavanjem uskršnjih jaja, koja će svi posetioci imati priliku da vide. Njena umetnička dela odišu prirodnošću i odražavaju dinamično okruženje.

Celokupna izlozba odiše vedrim duhom i novom energijom, koja slavi nove početke ovog proleća. Izložba će biti otvorena i može se posetiti od 05.04 do 29.04.

Pored izložbe koja je postavljena u glavnom lobiju, tokom aprila u hotelu će se održati mnogobrojne manifestacije, kojima će se takođe obeležiti ovogodišnja tema meseca aprila.

Prolećna i Uskršnja izložba hotela Hyatt Regency Beograd003.jpg
FotoAna Bogdanovic