Proteklog vikenda održan je Yumama festival za roditelje i mališane u kome su podjednako uživali i odrasli, ali i deca svihuzrasta, zahvaljujući sjajnom programu, raznim kreativnim igrama, muzici i druženju. Dečija graja prolila se na platou ispred Immo Outlet Centra a njihov osmeh na licu pokazao je da su kućama otišli zadovoljni i puni elana.

Dok su se mališani zabavljali, njihove mame i tate dobili su odgovore na brojna pitanja koja su ih zanimala. U savetovalištu su mogli da porazgovaraju sa logopedom, dr sci Natašom Čabarkapom koja je vrlo rado posvetila vreme svakom detetu i procenila njihov govorno-jezički razvoj i uz to deci ponudila zanimljive igre koje su korisne za govorno-jezički razvoj. Nakon razgovora sa ovom predivnom doktorkom roditelji su sa rešenim dilemama nastavili igru sa svojim mališanima. Pedagog Nevena Tosković takođe je imala savete za sve roditelje, dok je Snežana Milovanović, diplomirani fizioterapeut imala posla sa najmlađim i najslađim posetiocima festivala. Ona je pregledala brojne bebe i roditeljima dala savete o njihovom razvoju, pravilnom postupanju sa bebom i rešila dileme o izboru prvih bebinih igračaka.

’VODAVODA vodica’’ održala je dečiju kreativnu radionicu na kojoj su mališani pokazali svoje umeće u crtanju i rešavali lavirinte, a za svoj trud dobili su i zanimljive poklone, odlazeći kućo ponosni jer su osvojili nagradice. Kostimirani junaci Kroko Loko i Sirena Milena bili su prava senzacija među okupljenim mališanima.

Frikom je za decu doveo Meda maskotu, koji je sa velikom pažnjom brinuo o malim drugarima i uveseljavao ih svojim zagrljaljajima i poklanjao im sladolede, od kojih je akcenat bio na “Meda i Maličanstveni”, sladoledu koji u sebi sadrži vešto skriveno povrće (tikvicu, šargarepu i karfiol).

Dečiji pisac Ana Dragović Drljević, autorka slikovnice za decu ’’Kako je Veka veštica zavolela bajku’’, privukla je svu pažnju mališana čitajući im bajke, dok se maštovitost i kreativnost najmlađih učesnika posebno pokazivala na radionici za decu na kojoj su pravili predmete od plastelina, crtali i slikali.

Drugog dana festivala naši prijatelji Frikom i VODAVODA vodica privukli su još veću pažnju mališana koji su puni doživljaja i osmeha otišli kućama. Za njihovu radost pobrinula se i devojka koja im je ukrašavala lica bojama pa su sa festivala izašli brojni tigrići, mace, Spajdermeni i drugi junaci. Kako ne bi izostalo ni fizičke aktivnosti, Yumama im je organizovala i pravo razgibavanje i školicu sporta koja je izazvala mnogo osmeha na licima dece.

I drugog dana roditelji su mogli da reše svoje dileme, ovog puta uz Power House Pilates Mirjane Marinković koja je dala savete za vežbe za mame i decu, ali i razvojno savetovalište za decu i roditelje sa Jasminom Vujović, Katarinom Anđelković i Milicom Lero.

Ono što je sigurno i najvažnije jeste da je festival protekao u lepoj atmosferi, punoj muzike, zabave i radosnih lica, a svi su otišli puni utisaka i lepih uspomena. Posebno nam je drago jer smo uspeli da angažujemo decu na razgibavanje i kreativnost, deca su se sjajno zabavila i mnogo toga naučila i kroz igru, a roditelji su dobili prave savete od stručnih lica.

Kakva je atmosfera bila proteklih dana, pogledajte u galeriji ispod:

MONDO/Stefan Stojanovic yumama & immo centar festival