Treću godinu zaredom, mts je prema benchmark merenjima nemačke kompanije NET CHECK prepoznat po visokokvalitetnoj mobilnoj mreži i sada može da se ponosi titulom najpouzdanije mreže u Srbiji.

Nakon što je ova eminentna kompanija, koja se bavi uporednom analizom mobilnih mreža, izvršila opsežna ispitivanja i merenja na terenu, rezultati su još jednom pokazali izuzetan kvalitet mobilnih usluga u mts mreži širom Srbije.
Merenje koje je pokazalo da je mts najpouzdanija mobilna mreža u Srbiji fokusira se na govorni i internet saobraćaj, a od ukupno 1000 bodova, mts je osvojio čak 945.94. Kada je u pitanju govorni saobraćaj, od ukupno 350 mts je osvojio 328.92 poena, dok je za internet saobraćaj od mogućih 650 osvojeno 617.02 poena.

Izražavajući zadovoljstvo i ponos osvojenim prvim mestom, Izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Đorđe Marović istakao je značaj timskog rada, posvećenosti i stručnosti zaposlenih, bez čega nije moguće ostvariti ovakve rezultate, i dodao: „Ovo prvo mesto nam je važno pre svega kao potvrda da našim korisnicima pružamo uslugu najvišeg kvaliteta i pouzdanosti. Oni su ti koji našem radu daju smisao, jer niko mrežu ne gradi radi mreže, već da bi život ljudi u savremenom svetu učinio lakšim, lepšim i zabavnijim. Sa druge strane, činjenica da smo u poslednje tri godine svaki put nagrađeni po merenjima NET CHECK-a, jasno govori o tome da smo spremni i za nove izazove i da će svi korisnici mts-a, kao i oni koji to postanu, moći prvi u Srbiji da uživaju i u najboljim performansama mobilne mreže nove generacije“.

Net Check 2023.
Promo 

NET CHECK je nemačka kompanija čija ekspertiza obuhvata ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske. U svojim istraživanjima, kompanija kombinuje inženjersku ekspertizu i rigorozne statističke metode.
„Rangiranje je zasnovano na NET CHECK benchmarking metodologiji, koja se fokusira na proceni iskustva krajnjeg korisnika. Procenjivali smo dostupnost usluge, održivost, kvalitet mreže i performanse. Sertifikat najpouzdanije mreže svedoči o dosledno pouzdanim performansama koje Telekom Srbija pruža svojim korisnicima u govornim uslugama i uslugama prenosa podataka.” izjavio je Detlef Zernik, Izvršni direktor NET CHECK-a.

Zvanično NET CHECK istraživanje mobilnih mreža sprovedeno je tokom maja, juna i jula meseca 2023. godine. Merenje je sprovedeno u četiri velika, osam srednjih i 27 malih gradova, dok su testiranja tokom vožnje vršena 119 sati na gradskim i 65 sati na lokalnim putevima. Detaljan izveštaj je dostupan na www.nc-group.net/en/mobile-network-serbia-2023/.