Iskoristite bogatstvo jesenje pijace i uz nekoliko praktičnih saveta spremite prirodnu i ukusnu ekološku zimnicu bez šećera, konzervansa i štetnih aditiva, a koja će se sa lakoćom očuvati tokom dugih zimskih meseci. Industrijski proizvodi uglavnom sadrže rafinirani šećer kao konzervans, aditive i druge sintetičke sastojke koji doprinose dugom čuvanju odabranih namirnica. U pripremi prirodne zimnice, preporučuju se namirnice i proizvodi za konzerviranje iz organskog uzgoja.
Tako se, uz kvalitetno povrće, koristi prirodno jabukovo sirće, maslinovo ulje, a umesto rafiniranog šećera sladovi od žitarica. Umesto želatina, u pripremi slatke prirodne zimnice koriste se listići alge agar agar, koja u kuvanju zgušnjava voće. U kiseloj zimnici se kao konzervans koristi umeboshi šljiva, fermentisana japanska kajsija, koja sprečava fermentaciju drugog povrća u zimnici. Za posebnu čar vaše zimnice iskoristite svoje omiljene začine i zamirišite džemove cimetom ili vanilom ili smislite već neki svoj mirisni potpis.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!