Bogdan Mihajlović (29), sin poznatog lekara Žike Mihajlovića i Ivana Popović (31), unuka dekana Fakulteta za fizičku kulturu u Leposaviću Dragana Popovića, danas su u Crkvi Lazarici rekli sudbonosno DA, piše portal Novosti top za 26. juna 2016. godine.

Bilo je ovo prvo i pravo srpsko venčanje iz doba Kneza Lazara, koje je organizivano po želji mladenaca u organizaciji Turističke organizacije Kruševac.

Bogdan, završava Pravni fakultet i trenira ragbi, a Ivana je profesor fizičkog, ali povremeno radi u apoteci. Događaj je pratilo više desetina reportera, a prisutni vitezovi i plemkinje princeze pod barjakom Svetog Kneza Lazara, kao i brojni gosti, kažu da ne pamte nešto lepše u svom životu.

Kruševac je pokazao u originalu, naravno služeli se rekvizitima iz Narodnog muzeja, ali i odorama koje je za ovu priliku specijalno izradio Suvenir ,,Vitez,, kako da izgleda pravo srpsko venčanje.

Najpre se mlada sa bidermajerom nameštala foreporterima za slikanje, a potom su iz dva pravca krenuli svatovi, jedni sa mladine, a drugi sa mladoženjine strane da bi se sreli pred ulazom u portu crkve.

Numerologija braka: šta datum venčanja otkriva o mladencima i budućnosti...

Potom su slivenu kolonu do ulaza u crkvu predvodili mladenci, koji su rekli sudbonosno Da, a venčao ih je starešina crkve Lazarice protojerej Željko Marković sa sveštenstvom.

Svirala je srednjevekovna muzika, pevale su Lazarice, odjekivalo je crkveno zvono, sve dok svečana kolona nije okružila Kneževu trpezu, postavljenu ispred spomenika Knezu Lazaru, a za trpezu se specijalno za ovu priliku potrudila Etno kuća Konak.

Odjeknulo je Lazarevim gradom ,, Ej, dragi, dragi, božurove sadi,, Danice Krstić, koja je zabavljala prisutne na svadbi.

- Nismo očekivali da će ovo biti ovako lepo. Ovo je predivno. Dirnule su nas reči koje je počela da peva Danica Krstić, kaže nam mladoženja Bogdan Mijajlović.

Oduševljena je i mlada Ivana. Samo se smeje.

- Pred opštinskog matičara staćemo 17. jula, a potom ćemo ići na medeni mesec na Krit, kaže Bogdan.

- Bogdan i Ivana su se prijavili prvi, ali ćemo se truditi da ovo preraste u tradiciju. Zato, pozivamo sve mlade koji žele da se venčavaju po pravom srpskom običaju da se prijavljuju, kaže direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

Izvor: Novostitop