Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskorak za sreću

Svi bismo želeli da budemo srećni. Ali, da li znamo šta to tačno znači? Kako ćete znati da ste srećni? Šta treba da se dogodi? Koje kockice da se uklope? Koje okolnosti da se steknu?

  Izvor: Shutterstock

Ako znate odgovore na postavljena pitanja, dobro je: imate jasan cilj, i uz istrajnost i volju, ostvarićete ga. Ali, treba da znate da ostvarenje cilja nije isto što i sreća. Čovekova adaptacija na želju (ostvarenje želje) je takva da radost, ispunjenost i zadovoljstvo veoma kratko traju. Sigurno ste to osetili – nakon položenog ispita, postignute idealne težine, uspešnog projekta ili kupovine stana. Velika ili mala, želja se ispunjenjem gubi, a sa njom i sav onaj adrenalin, efedrin, dopamin i ostali hormoni koji su vas pokretali.

Zato je važno shvatiti da je sreća stanje različito od radosti, ushićenja, euforije, različito čak i od zadovoljstva, užitka i prijatnosti. Jer može se biti srećan i nezadovoljan, srećan i umoran, srećan i trenutno neuspešan, srećan i bolestan… Ako čekate da se želje ostvare pa da onda budete srećni, velika je mogućnost da se razočarate: vaš prirodni nagon za kretanjem, razvojem, novim postignućima i izazovima, iznedriće nove želje. To je taj famozni krug.

Kako da aktivirate stazu srca: ovo je terapeutska tajna za srećan i dugovečan život

A sreća je izvan kruga. Izvan kruga ponavljanja, prisilnih misli, automatskih reakcija, rutinskog življenja, koncepata i navika: sreća je u sposobnosti prihvatanja, gipkosti kojom hvatamo korak sa životom pružajući adekvatan odgovor na ono što je sada, sreća je u veri da se možete nositi sa svime što život donese a u spoznaji da ste za sve opremljeni iznutra. Da vaš um, telo i duh imaju sva potrebna znanja kada se povežu sa Izvorom.

Vaše je, dakle, da se povežete s Izvorom. To je za mene, sreća. Nezavisna od mojih trenutnih osećanja, slobodna od okolnosti, prepuštena toku. Ovo su moji načini da joj obezbedim prisustvo, da joj omogućim povezivanje:

• „Po jutru se dan poznaje” i zato razmahnite svoja krila odmah po buđenju. Znate već: dovoljno, ali ne previše sna; jutarnje vežbe rastezanja i energizacije; vežbe disanja i meditacija; čaša mlake vode s limunom, đumbirom i alojom ili drugi napitak koji osvežava; tuširanje mlakom pa hladnom vodom; dobar, zdrav doručak.

• Promenite vašu naviku da se „hvatate” za mobilni telefon odmah po buđenju. Neka vas probudi alarm na satu, ne na telefonu – tako neće morati da bude pored vaše glave i nepotrebno vas zrači tokom noći. Ne čitajte mejlove, ne gledajte lajkove, ne zatrpavajte se vestima... Dopustite svom Biću buđenje kakvo mu pripada: nežno, blago, ljubavno, pozitivno i hranljivo ulaženje u dan.

Ovo je tajna srećnih ljubavnih parova: saznajte koji jezik ljubavi koristi vaš partner

Vežbajte: svakako su vam poznati efekti vežbi za telo – protežu se mnogo dalje od samog fizičkog tela pa „bustuju” mozak, harmonizuju emocije, učvršćuju duh. A vaše energetsko telo tada sija i privlači još sjaja i svetlosti. Tako dan postaje Suncem okupan i spolja i iznutra.

• Ne procenjujte, ne ogovarajte, ne sudite. Ne sa aspekta etike, već iz veoma praktičnih razloga: ovde curi energija koju možete upotrebiti za mnoge lepe i korisne stvari.

• Odupirite se automatskim negativnim mislima tako što ćete ih videti i nasmejati im se kao u igri žmurke: „Puj za tebe”, uzviknite (može i „fuj za tebe”).

• Nosite udobnu odeću i obuću. Onu u kojoj možete disati stomakom, smejati se od srca, sedeti i stajati udobno, hodati po travi kada napravite pauzu od posla, mada je još bolje da se tada izujete. Udobno se krećite i mislite. Neka vam u vašoj koži bude udobno. Jer, od toga nema veće sreće!

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj