Psiholozi veruju da svoje partnere biramo podsvesno, na osnovu njihove fizičke i mentalne privlačnosti, ali ta privlačnost zasnovana je na obrascima koje smo apsorbovali u detinsjtvu u vlastitoj porodici, piše Lovesensa.

Međutim, ponekad se dešava da se spoje dve potpune suprotnosti. Zamislite ženu koja je imala divno detinjstvo, život bez velikih oluja, skladnu porodicu, a koja za partnera bira toksične osobe koja nakon nekog vremena pokazuju svoje mračne strane ličnosti.

Za mnoge žene bolna i traumatična ljubavna iskustva predstavljaju nešto što je oblikovalo njihovu ličnost i karakter. Neke žene izborom pogrešneosobe za partnera spremne su sebe da ponize i udalje se od svoje prave prirode.

Nakon što prođu kroz nekoliko toksičnih odnosa, žene polako gube veru u ljubav i poverenje u potencijalne partnere. Ali vemenom počinju da shvataju da nije uzrok problema u toksičnim partnerima, već u njima samima. Većina žena koje su upale u krug toksičnih emotivnih odnosa, ne cene dovoljno sebe, gube samopoštovanje i spremne su da pređu preko svega kako ne bi ostale same.

One smatraju da njihov život neće biti potpun bez partnera i strah od usamljenosti gura ih u još veću emotivnu provaliju. Kada razmišljaju zašto su još uvek sa toksičnom osobom, na kraju uglavnom otkriju da je to zato što ga još uvek vole. Ali to NIJE LJUBAV.

PageBreak

Prava ljubav je moguća, samo ako se oslobodite ovog straha: greška koju prave mnoge žene
Foto: Shutterstock prava-ljubav-je-moguca-samo-ako-se-oslobodite-ovog-straha-greska-koju-prave-mnoge-zene4

Um na ovaj način pokušava da pronađe izgovore za njegove postupke. Važno je napraviti razliku između prave ljubavi i naklonosti, a ovakav odnos očigledno je strašna i teška emotivna naklonost koja čini da se osećate loše i zatvoreno, čak i kada niste fizički pored svog partnera.

Prava ljubav moguća je samo ako se oslobodite jednog straha, a to je strah da ćete izgubiti partnera. Ako odlučite da prekinete emotivni odnos, moguće je da ćete biti tužni, nezadovoljni i očajni, ali vremenom to će se pretvoriti u olakšanje što ste napokon oslobodili sebe, postajete sigurniji u svoje odluke i oslobođeni ste podsvesnog emotivnog "ludila".

Svaki bol zamenite nečim što vam donosi radost i zadovoljstvo. Kada svesno donesete odluku o završetku toksične veze, tada pobeđujete strah i ne dopuštate mu da nastavi kontrolu nad vašim životom. Tada strahovi poput straha od nepoznatog, straha od samoće i straha da će vas partner napustiti - postaju nerealni i više nisu vaše vođe.

Iako postoji mogućnost da ćete jedan period provesti sami, to je i neophodno kako biste izašli iz mračnog začaranog kruga toksičnih emotivnih odnosa. I nikada ne zaboravite na svoj glavni cilj - da postanete nezavisna, samopouzdana i samosvesna osoba.

Vi zaslužujete pravu ljubav!

Izvor: Lovesensa