Koliko puta vam se desilo da skoknete u kuhinju s namerom da nešto uzmete ili uradite, da bi se tamo zatekli pitajući se “šta sam ono hteo?!”. Alchajmer? Nee.

Još ste mladi. Ali da smo izgubljeni, to moramo da priznamo. Međutim, za to nismo u potpunosti krivi samo mi već i tempo života koji nas troši svakodnevno.

Vozimo kola, ali s mislima ko zna gde smo. Kupujemo namirnice u marketu, dok na umu prolazimo kroz sutrašnji raspored. Koliko nam je memorije u mozgu ostalo? I kada je potrošimo, kako mislimo da je nadoknadimo? Novom memorijskom karticom? Teško.

Ali, ne brinite se, imamo rešenje za vas ili bar predlog kako da umanjite stres i preorganizujete svoj život.

Probajte ovaj trik. Postavite sebi sledećih 5 pitanja i videćete odmah promenu u načinu na koji razmišljate, u svakodnevnom funkcionisanju i generalno promenu svesti o sebi, drugima, događajima.

Jer, ova pitanja koja smo za vas selektovali mogu da vam pomognu da se rešite negativne energije, da vam pruže dublji uvid u ono što želite, kao i da vam otkriju na koji način možete da poboljšate svoj život. Inspiraciju smo pronašli u mantrama koje su inspirisale i motivisale Bendžamin Frenklina.

“Šta nameravam danas da radim?”


Kada se probudite, s entuzijazmom dočekajte dan i kreirajte ga. Ovo će vam u startu doneti mir jer ste prošli kroz sve obaveze i želje vezane za taj određeni dan. Da li želite da budete pozitivniji ili da se bolje postavite prema nekom problemu? Da li želite da se drugi osećaju dobro, i da budete osoba koju porodica i prijatelji žele stalno kraj sebe? Da li želite da budete praktični i dobronamerni prema ljudima, ili pravični, strogi i zatvoreni? Ratnik nikada ne dolazi na bojno polje bez svesti za šta se bori, šta želi. Pružite sebi taj momenat ujutru kada možete sami da “porpičate” sa sobom. A kada donesete odluku s kojom energijom, strategijom nameravate da “osvojite” dan, držite se te odluke.

“Zašto i zbog koga ću to raditi?”


Čak i kada obavljate neke svakodnevne, sitne stvari, budite sigurni da su oni deo veće slike. Da sve što radite, radite oslanjajući se na svoju intuiciju, prateći neki svoj smer. Hodajući čvrsto i samouvereno ka svojim ciljevima. Zašto još uvek radite u toj firmi? Da li je to jer još uvek uživate i radite posao koji volite, ili zato jer ste u strahu da probate nešto drugo. Kažete zbogom i probate nešto sasvim novo. Zašto vežbate ili zašto ne vežbate? Kada se zapitate zašto radite nešto, stvari će odmah postati kristalnije, jasnije. Takođe će vam dati priliku da izanalizirate još jednom da li je put kojim idete onaj pravi ili vam je potrebno skretanje.

“Zašto jedem ovu hranu?”


Znamo. Zvuči malo sektaški, ali je krajnje bitno kako vaš um funkcioniše za stolom. Negativna energija može dosta da pojede. Niste ni svesni koliko. Kada ručate, ručajte svesno. Polako, dopuštajući umu da “svari” svaki zalogaj. Ne samo da ćete više uživati u hrani, nego ćete znati meru i nećete se prejedati jer su vam misli u centrifugi i pod stresom. Vodite računa o zdravlju i vašem telu, a ne samo o zadovoljenju čula ukusa. Nek hrana bude gorivo koje će vam dati energiju, ali vam pomoći i da se osećate srećno, čisto i orno!

"Šta delim sa ljudima?"


Bilo da govorimo o nekoj situaciji koju ste imali sa prijateljima, ili razgovoru sa partnerom, zapitajte se šta je to ono što delite sa ljudima koje volite. To znači koje ideje i snove šerujete kada ste u društvu sa njima, u koje priče ih uključujete i kakav stav zauzimate kada delite svoja razmišljanja. Da li ste osoba koju biste vi sami voleli da upoznate, zavolite. Ili ih uzimate za gotovo, tek kao nebitne pione kojima možete da istresete svoju muku. To se oseti. Pa zato nemojte da očekujete da povratna informacija bude drugačija. Ono što dajete, to vam se vraća. Zato budite srećni, nasmejani, brižni, osoba kojoj je stalo do prijatelja, odnosa. Otvorite se, i oni će se otvoriti. Pričajte sa njima o najluđim snovima. To će vam pomoći da se približte svojim snovima, ciljevima jer će drugi biti ohrabreni da vas inspirišu, poguraju, pomognu vam.

“Na šta sam ponosna?"


Šta ste uradili danas na šta ste ponosni? Šta ste ostvarili ili pružili ili odlučili da uradite a da vas je to učinilo ponosnim na sebe? U svetu ima dovoljno negativnog, lošeg. Zato je važno da svaki dan uradite nešto zbog čega ćete biti ponosni. Stvari zbog kojih ćete reći “odličan posao draga!”. Osvrnite se na kraju dana i zapitajte se to. Pokažite zahvalnost dobrim momentima koji su se desili tokom dana, a oproštaj lošima. I slavite svoje pobede. Koliko god one bile male.

Izvor: elle.rs