Svako od nas se više puts tokom života prepšušta ljubavi, a često tokom traganja za njom shvatamo da mnoge od tih ljubavi nisu bile one prave.

Potraga za srodnom dušom često može biti teška, puna razočaranja i emotivnih rana, ali od nje nikako ne treba odustati.

Kada se u ljubavi pojave izazovi, važno je prepoznati ih i pričati o njima, nuikako ne skrivajući se od problema.

Pročitajte još:

Kako da steknete emocionalni imunitet: 12 stvari koje će očistiti vašu energiju

3 znaka da neko vama manipuliše: Evo kako da otkrijete da li je vaš partner emocionalni manipulator

Psiholog otkriva: kako emotivni bol utie na naše zdravlje, odnose i budućnost

Ipak, za neke partnere i ljubavi shvatimo da se ne vredi boriti i truditi, a evo koji znakovi se javljaju u vezi ili braku kada ljubav počne da bledi:

1. Gubitak fizičke bliskosti

Obeveze na poslu, kod kuće, umor, stres, sve ovo mogu biti uzroci nedostatka fizičke bliskosti. Sigurno i vi imate dane kada jželite samo da se bacite u krevet i opustite se, potpuno sami, spremni da odmah uplovite u svet snova. Ipak, ako primećujete da je fizička bliskost između vas i partnera potpuno nestala, važno je da razgovarate otvoreno o tome sa partnerom. Ukolio izbegava razgovor, moguće je d aželi da se distancira oid vas.

2. Parrtner više ne razmišlja o vašim osećanjima

Kada partner više ne obraća pažnju na vaše misli, ne sluša vas ili ne pokazuje interesovanje za vaša osećanja, ponovo pokušajte razgovorom da rešite izazov. Ali ako ova situacija postane učestala, možda je vreme za rastanak, zaslužujete osobu koja će biti zainteresovana za želje i tajne vašeg srca i koja će uživati u razogovrou sa vama.

3. Partner ne traži oproštaj

Kada partner prestane da se izvinjava za loše reči i postupke, to je prvi znak da je hladnoća zavladala vašim odnosom. Ukoliko greške ponavlja iznova i iznova, ne mareći za vaša osećanja, onda je možda zaista došlo vreme da krenete svojim putem.

4. Partner više ne učestvuje u vašem životu

Do juče ste zajendo išli u bioskop ili pozorište, družili se sa prijateljima i zajendo kuvali, a od nedavno partner želi sve više vremena da provodi sam. Ponekad je svima nama neophodna samoća, ali ukoliko s eovako ponašanje nastavi, vreme je da komunikacijom pokušate da ukažete na stvari koje vam smetaju. Dobra komunikacija je predulov za očuvanje ljubavi.

5. Toplo-hladno

Odnos sa partnerom predstavlja prelazak iz krajnosti u krajnost. N aprimer, partner vam je juče govorio komplimente i pokazivao ljubav, a narednog dana se potpuno distancira od vas. Ovi hladno-topli tševi često se smatraju vidom manipulacije i mogu negativno uticati na vaše emotivno stanje.

PageBreak

10 ZNAKOVA DA JE LJUBAV POČELA DA BLEDI: Skriveni signali koji ukazuju na kraj veze ili braka
Foto: Shutterstock 10-znakova-ljubav-nestaje-partner-ne-voli2

6. Partner vas otvoreno ignoriše

Voljena osoba je tu da vam pruži ljubav, podršku i bude uz vas u svakom trenutku. Ukoliko partnera morate da molite za malo pažnje, onda je to definitivno poziv na uzbunu.

7. Prestaje da ceni ono što radite

Iskazivanje zahvalnosti je neophodno u svakom odnosu i može biti lekovito. Ako partner ne primećuje i zanemaruje sve što radite za vaš zajednički život i dom, vrem eje da razmislite da li je uopšte i dalje prava ljubav prisutna u vašoj vezi.

8. Partner ne izgleda srećno i ne tzrudi se da vas usreći

Kada se u ljubavi pojavi ravnodušnost, to je znak da su romantične iskre već nestale.

9. Više ne komunicirate

Ako se svaki vid komunikacije sa partnerom gubi, vreme je da partneru skrenete pažnju na to. Kada u vezi nestane komunikacija, problemi počinju da se gomilaju, a distanca je sve veća.

10. Ne interesuju ga vaši izazovi i problemi

Moža ne očekujte da ih on reši, ali ponekad je potrebno samo da vas neko sasluša. Ako partner ne pokazuje nimalo interesovanja za vaše probleme i izazove na poslu, kod kuće, u osećanjima, vreme je a razmislite da li je vaš odnos i dalje vredan pažnje i truda.

Izvor: Lovesensa