Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE ZAMKA U KOJU UPADA SKORO SVAKI ČOVEK: Evo šta blokira vašu sreću

Ova zamka je lukava i teško je primećujemo, a laKo u nju možemo da upadnemo!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Koliko često ste se odlučili za promenu? Sigurno ste bar jednom u životu pomislili sada je trenutak da promenim svoje navike, način razmišljanja, posao, mesto prebivališta ili ceo tok života? Da li ste uspeli i istrajali u tim promenama?

Kada čovek započne proces promene ili pozitivne transformacije uvek se javlja jedna zamka. Ona je na površini, ali je tako lukavo podmetnuta da je skoro nikada ne primećujemo.

Pročitajte još:

Šta se dešava kada ne završite započeto: evo kako nam prošlost blokira životnu energiju

4 stvari koje morate da ignorišete ako želite MIR i SREĆU: evo šta vas blokira na putu samoostvarenja

Kada se pojavi samo ideja da treba da promenimo sebe ili svoj život, podložniji smo riziku da upadnemo u ovu zamku koja nam ne dopušta da ostvarimo željeno.

Zamka je u tome što želimo da se promenimo, a ne razmišljamo o tome kako se postavljamo prema sebi i komuniciramo sa sobom.

Nažalost, često smo previše surovi prema sebi, samokritični, nepažljivi. Mnogi su još u detinjstvu naučeni kako moraju postići planirano bez obzira na svoju volju, želje, kako se svojim potrebama treba odupirati zarad višeg interesa i zaboraviti kakva je naša istinska priroda, a samim tim i šta je za nas sreća.

Postajemo poput osobe koja je zarad ciljeva spremna da žrtvuje svoje zdravlje. Osobe koja u sebi ima brojne talente i sposobnosti, alate i želje, a radi ono što misli da "mora" da radi, a ukoliko joj to ne ide ili pogreši, sama sebe kažnjava uvredama, lošim mislima i niskim samopoštovanjem. Usvojena poslušnost i život po šablonu, ponekad nismo ni svesni da tako živimo i da možda zbog toga naša duša duboko pati.

Pre nego što razvijete ideju o promeni života, počnite da razmišljate o tome kako se ophodite prema sebi.

Za početak, prestanite sebe da kažnjavate za svaku grešku i neuspeh, već bodrite sebe kao najboljeg prijatelja.

Pružite sebi podršku u svakom trenutku života, bez obzira na okolnosti.

Razvijte empoatiju prema sebi, proučavajte sopstveno biće, otkrijte svoje snage i slabosti i naučite da se nosite sa njima.

Povezane vesti

Ponovo se upoznjte sa sobom, svojom pravom prirodom i na zdrav način zaljubite se u nju i svu lepotu koju u sebi nosi. Održavajte tu ljubav i samoprilagođavajte se.

A zatim razmislite da li uopšte želite sada nešto kod sebe da menjate. Podsetite se kaku transformacija u životu želite da napravite.

Možda će želja za promenom nestati. Ukoliko je još uvek tu, onda polako i nežno, bez žurbe, idite prvo ka ostvarenju željenog.

Kada upoznate sebe i razvijete ljubav prema sebi, imaćete više snage, probudićete unutrašnjumoć i svaki izazov biće prepreka sa kojom želite da se suočite kako biste postali još snažniji.

Ljubav prema sebi je oslobađanje od stega naučenih uverenja, obrazaca ponašanja koji vam ne prijaju i načina života za koji niste sigurni da li ste ga vi sami birali.

Unutrašnja ljubav oslobađa, donosi sreću i pomoći će vam da pomerite granice i promenite sve što ste želeli.

Povezane vesti

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj