Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vibracije: kako se drugi osećaju kada su sa vama

Naoružajte se dobrim raspoloženjem i vibracijama jer stanja koja vi nosite sa sobom utiču da se i vaši prijatelji i sagovornici osećaju dobro...

  Izvor: Foto: Profimedia

lidija_2013
Izvor: Foto: Privatna arhiva

Dragi prijatelju,

Pozdrav iz Stockholma, gde Momentum Strategies trenutno gostuje!

Juče se desio događaj koji me je podsetio na situaciju od pre par nedelja, i inspirisao da napišem ovaj tekst.

Sedela sam u kafiću, uživajući u produženom espresu kada se vlasnica kafića pojavila. Prepoznala me je i rekli smo zdravo jedna drugoj.

"Kako si danas ?" Pitala je.

"Dobro, kako si ti?" Odgovorila sam.

"Odlično - svakog trenutka odlično!"

Njene oči su se na kratko fokusirale na prostor između nas, i delovala je zamišljeno na trenutak, a zatim je rekla: "Pa, evo kako ja gledam na to. Ako ti ispričam svoje probleme, šta možes da uradis da mi pomognete? - Ništa!" On sleže ramenima, "ali ako ti kažem da je sve odlično ... Ja samo želim da širim dobre vibracije!"

"Hvala!" Rekla sam i nasmešila se. Misleći da sam srela još jednu osobu koju stvarno treba da pozovem da bude gost govornik na našem sledećem seminaru!

Jer jeste tako. Mi svi utičemo na tuđa stanja. Način na koji se ponašamo, kako se odnosimo prema drugima i raspoloženja koja projektujemo, sve to utiče na raspoloženja drugih ljudi.

I samo da ilustrujem ovaj zaključak putem kontrasta. Sigurno ste, u nekom trenutku svog života, sreli neku osobu loše volje, mrzovoljnu da mrzovoljnija nije mogla biti, koja je prenosila loše vibracije kroz celu okolinu. Ironična stvar je da je, na površini, takva osoba mogla da koristi veoma ljubazne reči i fraze. Ali slušanje njihovog glasa je bilo pravo mučenje, njihov govor tela je bio kao treperenje vulkana, a njihove oči zračile su bolom.

Sada - vrlo verovatno - vi lično, većinu vremena, spadate u sredinu između ova dva ekstrema. Ali prvo pitanje koje bismo vas pozvali da istražite je:

Kako utičete da se drugi osećaju?

Kakve efekte slučajno imate na to kako se drugi osećaju?

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj