Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AFIRMACIJE KOJE ISPUNJAVAJU ŽELJE - Za zdravlje, ljubav, izgled i novac: Možete imati sve što zamislite

12 magičnih afirmacija koje ispunjavaju želje - po jednu za svaki sektor života...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi od nas u praksi koriste afirmacije, ali ne razumeju mehanizam njihovog delovanja i ne osećaju neki konkretan učinak. Naime, ono što nam se desilo u prošlosti predstavlja kočnicu koja nam ne dozvoljava da verujemo da se zaista mogu desiti čuda, na osnovu čega stvaramo proročanska uverenja koja sugestivno deluju uvek kada nešto želimo.

Pročitajte još:

Lujza Hej - isceljujuće afirmacije protiv bolesti: pozitivne reči koje podstiču lečenje tela i duše

LUJZA HEJ - Afirmacije za ozdravljenje: Pozitivnim mislima protiv bolesti

HOROSKOP - Evo koje novogodišnje odluke treba da donesu Ovan, Lav i Strelac

Sadašnjost doživljavamo kao nešto što se neminovno nameće u ovom trenutku, puštamo je da prolazi. Realizaciju željenog vidimo tek u budućnosti, koja zapravo ne postoji i ne možemo je uhvatiti isto kao što ne možemo uhvatiti svoju senku.

Jedino što je izvesno to je sadašnji trenutak. Afirmacije služe za to da se orijentišemo isključivo na ovaj trenutak:

  • ja sam srećna ovde i sada, ali moje nesvesno govori da to nije istina
  • ja sam bogata i uspešna, ali moje nesvesno se odupire
  • ja sam zdrava, imam savršenog partnera i tako dalje, ali moje nesvesno kaže da to nije istina

Problem je što se um uvek "upetlja" i definiše stvari na osnovu ukorenjenih proročanskih uverenja. Na taj način stvara se ogroman jaz, i željeno postaje sve više nedostupno. Što nam više beži, mi ćemo ulagati više napora da ga stignemo. Kada nešto želimo, automatski se podrazumeva da to nemamo.

Mi obično nismo zadovoljni postojećim stanjem i ne čini nas srećnim ono što imamo. Kada imamo zdravlje, nismo nešto posebno srećni zbog toga, jednostavno ponašamo se kao da je to nešto sasvim normalno. Kada izgubimo zdravlje, pokušavamo ga privući na sve moguće načine.

Kada imamo zadovoljavajuću vezu sa partnerom, opušteni smo i ne razmišljamo da nešto menjamo, borba počinje tek kada ostanemo bez toga... Zašto najčešće željeno privučemo tek nakon dužeg vremena, kada više ne mislimo o tome? Na primer, zaljubljeni smo u neku osobu, ali on nam nije naklonjen, i dok mi svim žarom želimo imati ga za sebe, on nam kao riba klizi iz ruku. Što smo više "zagrejani", on nam je sve nedostupniji. Na kraju, okrenemo list i nađemo drugog partnera, a ovaj prvi kao duh izroni iz mraka i počne da nas proganja, izjavljuje ljubav i slično, ali nama više nije ni na kraj pameti.

Zašto afirmacije nekad ne funkcionišu...

Kada nešto žarko želimo, mi povlačimo energiju iz drugih resursa i blokiramo sve energetske kanale. Misleći konstantno, opsesivno samo na jednu stvar ili osobu tokom 24 sata, zapostavljamo posao, prijatelje, zdravlje i sve manje energije ulažemo u druge segmente života ili im ne pridajemo nikakav značaj, živeći ih mehanički i nesvesno. Tako polako upadamo u financijske probleme, ne možemo kontrolisati novčane tokove i podmiriti sve troškove, ulazimo u minus, zdravlje počinje slabiti, na poslu se javlja negativna energija ili sukob s kolegama i nadređenima. Tada imamo običaj da kažemo da nam je sve krenulo nizbrdo.

Povlačenjem energije iz drugih sektora mi smo zablokirali celi sistem. Uzmimo na primer funkcionisanje Ministarstva finansija neke zemlje - penzioneri najavili štrajk jer kasne penzije, vlada uzme novac koji je namenjen za platu službenicima ministarstva i prebaci penzionerima. Tako ostane "rupa" u budžetu. Sutra radnici železare najave obustavu rada jer nisu primili platu šest meseci. Vlada odluči da uzme iz budžeta sredstva namenjena za nabavku osnovnih sredstava i prebaci ih železari. Iz dana u dan stvaraju se nove rupe, na kraju dolazi do potpunog kolapsa i više ništa ne funkcioniše kako treba... Vratimo se na naš energetski sistem.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj