Kada dobijemo darove od Univerzuma, na nama je da ih iskristališemo, te podelimo i sa drugima. Oslikamo sliku ili crtež. Izvajamo keramiku. Napišemo pesmu ili roman. Ispričamo priču. Odigramo ples. Isfotkamo grad. Ispevamo svoje srce.

Međutim, ponekad nam se može učiniti kao da je ono što baš najviše želimo nemoguća misija, da nam je teško da se izrazimo, da se bojimo ili strahujemo od kritike ili izlaganja. Neretko nam se može dogoditi i da sami sebe blokiramo, sputamo i umorimo, stvarajući sebi mnoštvo obaveza, gust raspored ili tako što unosimo obilje nezdravih namirnica ili informacija.

Zato u ovom tekstu razgovaramo o tome koje namirnice, biljke i čajevi, kao i eterična uljamogu da pospeše naše stvaralačko strujanje i unutrašnje vođstvo, te nam pomognu da budemo kreativni, ali i da iznova i iznova donosimo prave odluke za nas, usklađujući um, srce i telo.

Pre svega, važno je da znamo da je intuitivna osoba, čovek koji je prilagodljiv i koji kreira svoj put u skladu sa individualnim snagama, talentima, energijama i okruženjem.
Zato, ukoliko sa spiska namirnica u svojoj sredini nemate neke od navedenih, ili vam određene ne prijaju, pronađite sopstvene, osećajući šta vam trenutno paše.

Čajevi za buđenje kreativnosti i pospešivanje stvaralaštva: plavi lotos, čaj od ruže, čaj od lavande, rtanjski čaj, hristov venac, gotu kola.

 Nakon što kreneš da aktivno, svakodnevno i posvećeno inkorporiraš ove namirnice u svoj život, u njega će ući više inspiracije, te stvaralaštva.

Izvor: Sensa/Sofija Borković je umetnica, preduzetnica, mentorka i autorka podkasta Živeti glasno posvećenog kreativnosti i stvaralaštvu. Na mentorskom programu Živeti glasno i krasno, svojim mentijima pomaže da se vrate talentima i ispune sopstvene potencijale (zivetiglasno.com)

BONUS VIDEO: