'Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra!', poznata je izreka koju su nas učili od malih nogu, ali kada smo došli na fakultet ili na posao, nekako sve češće najteže zadatke i poslove ostavljamo za kasnije. Ako se trebate prisiliti da nešto uradite, britanski trener za produktivnost i autor bestselera How To Be A Productivity Ninja, Grejem Alkot kaže da je dovoljno da se zadatku posvetimo pet minuta. „Pet minuta rada na nekom zadatku dovoljno je da ga pojednostavnimo i da poteče bujica ideja i planova. Tada sami sebe motivišemo, što je ključno jer motivacija prati akciju a ne obrnuto."

Psiholozi otkrivaju tajnu uspeha: zašto smo efikasniji kada imamo više obaveza

Ovo su njegovi saveti kako povećati produktivnost i obaviti sve obaveze, pa i one najzamornije:

1. Postavite rokove. Tačan datum i vreme do kada nešto trebate obaviti smanjuje odugovlačenje.

2. Napravite listu završenih poslova umjesto onih koje treba obaviti. Na listu dodajte svaki zadatak koji ste tokom dana obavili, ma kako se malen činio. „To će vam dati 'injekciju' dopamina svaki put kada nešto zapišete i otpišete sa mentalne liste obaveza, a to će vam dati želju da završite što više obaveza", kaže Grejem.

3. Budite specifični. Ako ipak volite pisati ono što morate obaviti, onda u tome budite vrlo precizni. Nemojte na primer napisati 'očistiti tavan' koji je prekrcan starim nameštajem, već napišite 'naručiti odvoz glomaznog otpada'.

4. Odredite 'moćni sat'. U svom dnevnom rasporedu tačno odredite sat vremena za bavljenje nekim posebno važnim zadatkom. Time ćete sprečiti mentalnu petlju misli (npr. stvarno moram danas obaviti...) koja vas usporava i smanjuje koncentraciju dok se bavite drugim stvarima.

5. Budite nesavršeni. Izbegavajte perfekcionizam po svaku cenu jer je generalno gubitak dragocenog vremena i može ozbiljno ugušiti vašu pokretačku silu i želju za delovanjem. Radije se zadovoljite 'dovoljno dobrim'.

Izvor: Sensaklub