Jednog dana...
Učenik je sreo učitelja.
Princ je poljubio princezu.
Kraljica je rodila vilu.
Svetlost je probila tamu.
Mudrac je spoznao nirvanu.

Jednog dana...
"Biće ti jasno", kaže majka detetu.
"Bićemo bogati", kaže kolega kolegi.
"Sve će imati smisla", kaže prijatelj kao utehu.
"Bićemo srećni", govorimo sami sebi.

Jednog dana je često, kada razgovaramo, vreme, način, put i cilj. To je događaj koji promeni sve ono što smo poznavali i stvara sve ono što ne znamo šta je, ali mu se radujemo i iščekujemo ga. To je i prostor u koji smeštamo snove, pobede, poraze, legende, mitove, ljubav, strah, slobodu. To je prostor u koji smeštamo sebe kada putujemo kroz predele misli i unutrašnjost uma, koracima od hiljadu milja, rukama dugačkim toliko da obgrle planetu i napune se darovima i lepotama.

U sred običnog života koji teče rutinom, jednog dana se pojavi ljubav i podari nam bajku. U sred običnog dana kada uzdišemo za prošlošću i čeznemo za budućnošću, pojavi se osmeh ili zagrljaj i vrati nas u sada i ovde. U sred obične noći, dok se sve maske skidaju sa naših lica, dok tonemo u san i zagledani smo samo u oči sopstvene istine ko smo, šta smo i kuda idemo, pojavi se neobičan san pun boja i mirisa, koji nas iz te noći prene i kroz svaki otkucaj srca znamo da je naš život dobio novi pravac. U sred onoga što mislimo da je obično, postoje nepregledne lepote neobičnog i čudesnog kojima samo treba da se otvorimo i da im poželimo dobrodošlicu.

Ništa ne možemo dobiti ako ni u šta ne verujemo, ništa ne možemo doživeti ako se svega odričemo. Ako sami sebe odlažemo za neki sledeći život, onda ovaj ne živimo.

Danas nije tek neki dan. Danas je taj jedan dan, susret juče i danas, hoću i mogu, ja sam bio i ja ću biti, dan kada ja jesam. Danas je početak koji ste čekali da uvedete lepotu u svoj život i ispisujete pasus po pasus vaše najlepše, inspirativne i jedinstvene priče.

Neka ovaj motivacioni poster da bude vaš podsetnik kako je baš danas samo vaš dan!