Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

16 mudrih i isceljujućih poruka iz Indije: kako da zavolite sebe i hodate hrabro putem svojih snova

Poruke iz Indije o praštanju, životu, ljubavi i sreći! Evo kako da privučete mir i ostvarenje želja u svoj život...

  Izvor: Foto: Unsplash/Saksham Gangwar

Ana Šahnazarova je 3 meseca putovala po Indiji. Vrativši se kući, oduševljena sa onim što je naučila tokom svog inspirišućeg putovanja, podelila je ovih 16 neverovatnih poruka!

1. Uvek budite u sadašnjem trenutku

Budite uvek tamo gde vam je lepo, ali nemojte nigde da žurite. Ako osećate da bi trebalo da budete na drugom mestu, krenite tamo kuda vas vodi vaš unutrašnji glas.

Ali nemojte da zaboravite, nije nužno da idete negde da biste nešto pronašli. To je vrlo suptilna činjenica. Smisao je da budete uvek prisutni.

2. Pustite (dozvolite) da sve bude baš tako kako jeste

Ne pokušavajte da kontrolišete druge ljude i događaje. Ne planirajte, ne očekujte, ali priželjkujte. Opustite se.

"Naučite da stanete i napraviti pauzu - pauzu u kojoj se ništa ne događa."

Nemojte uvek da budete oni koji traže, dopustite da se u vašem životu sami od sebe ljudi pojavljuju, a događaji da se zbivaju. Jer, i jedno i drugo se ne pojavljuje bez razloga u vašem životu.

3. Delite slobodu

Dajte sebi slobodu da budete ono što jeste, a drugima dopustite da budu ono što oni jesu, makar i drugačiji od vas. Zapamtite, svako ide svojim putem i ima svoje vlastite lekcije. Ako se vaši putevi ukrste - odlično, ali ako se raziđu - opet je dobro, jer sve što se događa nosi u sebi dobrobit za vas, za njih, za svih...

4. Ne bojte se

Nikad i ničega. Menjajte način na koji obavljate svakodnevne stvari. Ako osetite da morate nešto reći ili nešto napraviti, učinite to i ne obazirite se na formalne prepreke kao što su "ali već imam povratnu kartu", "ali za to nemam novac" ili uobičajeno "neću uspeti". Izaberite slobodu, a ne strahove.

Indija odlučila da zaštiti jogu od Zapada: 1500 asana u video bazi podataka predstavlja nacionalno znanje...

5. Manje je više

Ne pokušavajte da imate sve i odmah. Sve što je potrebno uvek ćete i dobiti, a kad nešto nedostaje, doći će vam od sestre, brata, prijatelja ili slučajnog stranca. Budite umereni u svemu.

6. Nemojte se vezivati za ljude

Inače nećete dobiti namenjeno iskustvo. Ionako nikad nećete ostati sami jer bilo gde da odete upoznaćete ljude koji su "svoji", koji će vas oduševiti, inspiririsati i ispuniti. Kad se vaši putevi raziđu, koliko god trčali za osobom, nećete ostati zajedno, a od svojih, koliko god bežali, nećete moći da pobegnete.

7. Oprostite se

S osmehom, s ljubavlju, od svih i zaboravite sve. Ali nikad to ne smatrajte opraštanjem zauvek, jer ništa nikad nije konačno. Uvek recite "hvala ti i vidimo se."

"Ne možete izgubiti nešto čega nemate i ne možete dobiti nešto što je već vaše."

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj