Pogledajte unazad - jeste li zadovoljni ovom godinom?

Ako niste ili ako jeste ali želite da naredne postignete još više, šta mislite - da li to možete postići ako radite kao što ste do sada radili? Ako nastavite sa istim starim navikama i tempom kao i do sada? Sa istim ofucanim i dotrajalim izgovorima?

Verovatno da ne...

Vidite, ako poštujete pravilo ravnoteže, kad god unesete nešto novo u svoj život, otarasite se nečeg starog. Da vaš život ne bi postao prenatrpan, oslobodite se svega što više ne funkcioniše ili što vas guši.

Sagledajte sve negativne elemente u vašem životu... Šta je to što možda već godinama vučete, a nije vam potrebno? Šta je to što teži? Čije breme nosite?

Možda je vreme da oprostite nekome, ili tražite nečiji oproštaj. Možda je samo vreme da duboko razmislite o nekim aspektima svog života... neverovatno je koliko problema može da se reši kada je neko spreman da sedne i usmeri pažnju ka njiovom rešavanju. Završite što više tema, oslobodite što je moguće više energije pre nego što zamislite novogodišnju želju i sebe u njoj.

Promenite navike i smanjićete stres: 5 navika koje prikriveno izazivaju stres (I KAKO DA IH SE OSLOBODITE)

Dakle, dok pripremate prostor za uvođenje novih navika, takođe je vreme da pronađete dobre nove stvari, plemenite ljude, koji će ispuniti taj vaš nov prostor... Upravo je sada veoma dobro vreme da počnete da razmišljate o tome šta želite u svom životu, šta su krajnje važne stvari kojima biste želeli da se radujete tokom sledeće godine! I što je najvažnije, ko treba da postanete kako biste poželeli dobrodošlicu i privukli sve stvari, situacije i ljude koje želite!

Vratite se sebi. Šta vam je važno? Šta vredujete?

Vrednosti su naša duboka verovanja koja utiču na naše izbore u životu. Šta je to što najviše vrednujete? Pogledajte principe koji definišu ko ste i po kojima živite. Šta je broj jedan na vašoj listi vrednosti: zdravlje, vitalnost, porodica, veze, prijatelji? Koliko vremena dnevno posvećujete svojim najvažnijim vredostima? Da li je to dovoljno?

Pogledajte u svoj svakodnevni život. Da li je način na koji živite u skladu sa vašim vrednostima?

Da li živite ono što govorite? Da li je vaš život odraz vaših vrednosti i verovanja? Da li ste verni sebi? Ako jeste - to će se reflektovati na vaše ciljeve, poduhvate, uspehe.

Śta očekujete od sebe u 2017. godini? Nađite šta je to što vas pokreće, inspiriše, pomera - ako su vam namere jasne, stići ćete do cilja brže. Namere usmeravaju vašu pažnju i inspirišu vas da preduzmete akciju. Usmerite fokus, energiju i pažnju ka onome što je najvažnije za vas i što će vam pomoći da postignete promenu za kojom žudite. Nađite svoju svrhu i strast.

Usudite se da istinski, poput deteta, poželite sve ono što vec duže vreme odlažete i stavljate u drugi plan. Zapitajte se šta vam je zaista važno... Šta će vam ispunjenje te jedne želje omogućiti? Koji putevi vam se otvaraju ostvarenjem te jedne želje...?

Dnevni plan za svesno življenje: vaša moćna misao i unutrašnji zadatak za SVAKI dan u nedelji

Učinite da vaše želje budu zaista VAŠE. Učinite da budu izraz onoga što jeste. Neka one budu odjek vaše istinske suštine. Ne tek nešto što dobro zvuči ili deluje kao dobra ideja, nego nešto što proizilazi iz vas - iz svake ćelije vašeg bića, iz svake niti vaše duše!

Zamislite sledeće Novogodišnje veče, jedno jedino u godini... Zamislite da ste u prilici da kažete "2017. je bila godina kada sam..." i da završite tu rečenicu sa živopisnim objašnjenjem kako ste pronašli unutrašnju snagu da prebrodite prethodne problematične prepreke, kako se vaš život podigao na potpuno novi nivo, kako ste dostigli i počeli da živite neki od svojih najvećih snova!

Zamislite!

Zamislite šta je sve moguće kad dozvolite sebi da budete svoji. Kad prestanete da sebe stavljate u drugi plan!

Zamislite da je sada, dok čitate ovaj tekst, sledeće Novogodišnje veče i da se prisećate svih svojih pobeda, ostvarenja i veoma interesantnih iskustava, dok u isto vreme na umu imate misao: koja je to odluka koju ste doneli omogućila sve to?

Zadržite to pitanje u svesti - koja je odluka omogućila sve to...

Krenite u novu godinu raširenih krila i osnaženi svojom unutrašnjom vatrom i napravite potreban korak koji će vam pomoći da probudite svoju energiju, rasplamsate svoju inspiraciju i podignete kvalitet svog posla i života na viši nivo!

Rasplamsajte svoju unutrašnju vatru, a sa njom i samopouzdanje, samopoštovanje, motivaciju, energiju i sve ono što će vam biti potrebno da 2017. ostvarite svoje želje!

Izvor: Lovesensa