Milica Stojiljković, autor programa „Lepo mi je" nam otkriva kako da se oslobodimo konflikta sa drugim ljudima bez posledica po naše zdravlje i da promenimo fokus svojih misli, osećanja i svesti u samo tridesetak sekundi.

1. Promenimo fokus svojih misli, momentalno

Ukoliko prema nekome u svom okruženju osećamo stalnu nervozu, ljutnju bes, veoma je važno da shvatimo da to remeti samo nas, a ne osobu koja nas nervira. Zato je korisno da, svaki put, kada imamo ovakva osećanja, odmah promenimo fokus svojih misli, sa negativnih na pozitivne i afirmativne.

Zašto afirmacije nekad ne funkcionišu

Predlažem da, u trenutku kada vas neko iznervira, zatvorite oči i udahnete i izdahnete dva do tri puta, nasmešite se i izgovorite u sebi: Osećam se mirno i sigurno. Ovu rečenicu možete u sebi ponoviti nekoliko puta, kako biste promenili fokus svojih misli, naglašava Milica Stojiljković.

PageBreak

3 koraka da se više ne nervirate zbog drugih: dovoljno je samo 30 sekundi!
Profimedia 3_koraka_da_se_vise_ne_nervirate_zbog_drugih_dovoljno_je_samo_30_sekundi_2

Veoma je važno da i osećanja prate promenu fokusa

Kako biste zaista mogli da osetite promenu u sebi, veoma je važno da osetite emociju koja će pratiti afirmativnu misao. Ovo je proces koji dovodi do dobrih rezultata svakodnevnom vežbom. Zato budite uporni, jer ćete posle kraćeg vremena osetiti koliko se manje nervirate i koliko ste tolerantniji prema razlikama među ljudima.

Lujza Hej vam poklanja: 25 specijalnih afirmacija za praznike

Kada promenite fokus misli, izgovorite u sebi: Prihvatam sebe. Opraštam sebi i drugima. Ova rečenica deluje mnogo moćnije nego što, možda, sada u to možete poverovati. Zašto? Često je ono što nas kod drugih nervira, zapravo naše nezadovoljstvo sobom. Onim delom nas koji se nervira što ga drugi remete. Zato je ključ u prihvatanju - sebe, takvih kakvi jesmo i oproštaju - jer nas to oslobađa teskobe koju ljutnja čuva u našim životima.

PageBreak

    Ključni rezultat donosi - osvešćivanje

Prethodna dva koraka možete uvek primenjivati, u svakoj situaciji u kojoj osetite neprijatnost izazvanu odnosom sa drugom osobom. Posle nekoliko puta, primetićete da više ne reagujete tako burno i da naprosto stres ne ovladava vašim bićem.

No, da bi zaista mogli da trajnije da se oslobodite i stresa i nelagodnosti na koje nailazite u odnosima sa drugim ljudima, neophodno je da radite na promeni svoje svesti. To znači da je potrebno da osvestite zbog čega se osećate loše i na čemu u sebi bi trebalo da radite, tako da taj problem trajno rešite.

Kada svakog dana budete vežbali da se umirite, posmatrate svoje misli i osećanja i meditirate, shvatićete da mir i harmonija preovladavaju u vama. To ne znači da se baš nikada nećete iznervirati i poremetiti svoju harmoniju, ali ćete svakako za znatno kraće vreme moći da se vratite u „normalu" u odnosu na period kada niste meditirali.

Jutarnja meditacija: 5 minuta za miran dan (uprkos svemu)

Zato svakodnevno možete sesti mirno, na neko tiho mesto i izgovoriti u sebi ili pomisliti: Molim da mi se eliminišu svi uzroci stresa. Ostanite tako tri do pet minuta i dopustite svojoj energiji da se kreće onako kako je za vas najoptimalnije.

Rescue Remedy može biti dodatna podrška

Ukoliko želite da probate da svakodnevno primenjute ova tri koraka, ali povremeno nailazite na prepreke ili vam treba dodatna podrška, korisno je da uzmete Rescue Remedy. To je preparat iz grupe cvetnih esencija po metodi doktora Edvarda Baha, koji vam pomaže da se urgentno oslobite stresa. Uzimanjem po nekoliko kapi, više puta, u kratkom vremenskom periodu, možete osetiti istinsko olakšanje i nastaviti svoje dalje aktivnosti, zaključuje Milica Stojiljković.

Izvor:Lovesensa