Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako sanjate o srećnom braku, potrebno je da uradite 1 stvar: poslušajte ovaj fantastian savet psihologa

Tajna srećnog i stabilnog braka - poslušajte ovaj savet psihologa!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Da li je vaš brak jak i stabilan koliko bi mogao biti? Da li postoje neke stvari koje biste mogli da uradite kako biste poboljšali svoj brak?

Prema istraživanjima i spisima psihološkinje Lise Fajrston, sve se svodi na jednu reč: ranjivost. Ako se možete otvoriti svom najboljem prijatelju, možete ojačati bilo koju vezu.

"U kulturi u kojoj se cene snaga, samodovoljnost i hladnoća, ranjivost pogrešno shvatamo kao slabost. Verujemo da će nas to sigurno izložiti nepotrebnoj patnji i poniženjima koja su mogla biti izbegnuta “, kaže Fajrston.

Povezane vesti

Problem je, naravno, u tome što pokušavajući da delujemo neranjivo, počinjemo da krijemo svoju istinsku prirodu i osećanja prema ljudima u našem životu. Možda ćemo želeti da se zbližimo sa supružnikom, ali stvaranje vidljive neranjivosti i snage pomera nas u suprotnom smeru.

Ranjivost je spremnost da nas se vidi, čuje i prihvati sa svim našim manama, lošim navikama i naborima masti. I istovremeno, nastavite da verujete da će nas nakon toga partner i dalje voleti.

A ako se dogodi (kao što se često događa), onda nas demonstracija naših slabosti i uverenje da to ni na koji način neće uticati na odnos prema nama čini da još više verujemo i cenimo svog partnera. Ovo može ljubav prema njemu učiniti još dubljom.

Ranjivosti su obično obostrane. Što više sebi dopustite sebi da budete otvoreni ranjivi sa partnerom, utoliko će vam se on ili ona otvoriti. Ako ozbiljne mane vašeg partnera ne utiču na vašu ljubav prema njemu, to će samo ojačati poverenje i vezu između vas.

Ali neće uspeti ako nastavite da budete oprezni, pravite se neranjivi i odbijate da delite svoje misli i osećanja (to jest, pokažite svoje pravo ja) osobi sa kojom delite svoj život. Za većinu nas je potreban ogroman napor da bismo izrazili osećanja na koja nismo ponosni ili zbog kojih možemo patiti. Ta osećanja često skrivamo čak i od sebe.

Doktor Fajrston nudi nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da uklonite oklop, pustite partnera u vaš unutrašnji svet i kao rezultat toga ojačate vaš brak. Dakle, evo najboljih njenih saveta.

Tražite šta vam treba

Zvuči jednostavno, zar ne? Većina nas provodi detinjstvo u stalnim zahtevima za onim što nam treba, ponekad čak i sa suzama i gnevom. Kako starimo, prestajemo da budemo toliko zahtevni. Ali šta se dešava kada nam nešto zaista treba, ali kada to zatražimo, ne dobijemo ono što želimo? Ne znam kako se to događa sa vama, ali takva iskustva me nateraju da prestanem svaki put kad želim nešto da tražim, bojeći se da ću biti odbijena. Taj osećaj straha je zaista teško podnošljiv. Mnogo je lakše i sigurnije da vam uopšte ništa ne treba.

Ali ako ne tražite prave stvari, onda uskraćujete partneru priliku da vam pruži ono što zaista želite, osim ako on ili ona ne može čitati vaše misli. Zato, prvo utvrdite svoje potrebe, a tek onda pitajte, jednostavno i jasno. Šanse su da će vam partner rado pomoći.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj