Glavni uzrok većine razvoda nije varenje, finansijskiproblemi ili velike razlike u karakteru. Navedeni problemi proizilaze iz 1 osnovnog razloga zbog kojih se sve više parova razvodi.

Izazovi u vezi ili braku najčešće nastaju zbog toga što partneri ne ulažu u svoj odnos.

Da li parovi prestaju da se trude zbog toga što se manje vole ili su jedostavno lenji?

Postoje razne rasprave psihologa i life coacheva koji su se bavili ovom temom, ali, u svakom slučaju, brojna istraživanja pokazuju da je svaki par koji se ne trudi da održi ljubav i strast u vezi osuđen na kraj.

Pročitajte još:

Svaki brak prolazi kroz ove 4 faze: u 3 i 4 morate biti posebno oprezni

Svaki razvod braka ima 6 kritičnih faza: psiholog otkriva kako da ih prebrodite

Razvod tokom krize srednjih godina: evo kako najlakše prebroditi ovu stresnu životnu promenu

Plamen ljubavi mora se neprestano održavati kroz dobru komunikaciju, iskazivanje osećanja, nežnosti i brige.

Kvalitet vašeg braka zavisi od toga koliko ste truda uložili u to da sačuvate ljubav - ovo se podrazumeva za oba partnera.

Ako se neprestano svađate to ne mora da znači da ste prestali da se volite, već da obraćate pažnju an sve druge stvari umesto a se foksirate na ljubav.

Brz život, računi, deca, obaveze - sve ovo zahteva vaš trud ili pažnju. Ali ne dozvolite da vas to sputava da radite na svojoj ljubavi.

Osećanja i ljubav se mogu obnoviti, ali ako počnete da radite na njima - ne rečima, nego kroz dela. Moguće je da će jedna strana ponekad blokirati na tom plju, a onda je potrebnod a je druga podstakne i motiviše.

Podsetite se starih svojih uspomena, nekih lepših i bezbrižnijih dna.

Na primer, na putu do kuće pričajte o svom prvom sastanku i o tome šta vas je jedno drugom najviše privuklo. Podsetite se snova koje ste sanjali pre par godina - siguro nije kasno ni da ih sada ostvarite...

Kako da vratite ljubav u brak - pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Ljubav je poput arheologija. Ponekad treba duboko zaroniti u dubinu duše kako biste ispod pronašli davno zakopana osećanja i uspomene. Jednostavne uspomene na to kako ste nekada bili dobri učiniće da ponovo osećate ljubav i privlačnost.

Ali šta ako su stvari mnogo složenije?

Predlažem da svakodnevno ponovite 5 jednostavnih rituala koja mogu vratiti ljubav između vas i vašeg supružnika.

1. Pitajte supružnika kako je protekao njegov dan - Pokažite interesovanje za njegov život

2. Uvek ga poljubite pri susretu i rastanku - Poljubac je moćan podsticaj za fizičku i emocionalnu vezu među ljudima. Takođe služi kao podsetnik da ste i dalje muž i žena. Poljubite svog supružnika kad odlazi na posao i kada se s njega vrati. Neka to bude vaša nova navika.

3. Pišite mu - Pošaljite mu u toku dana šaljivu ili romantičnu poruku. Pokažite mu da mislite na njega.

4. Razgovarajte - Svaka veza zahteva razgovor. Ukoliko nemate vremena, razgovarajte pre spavanja Ili za doručkom. Isključite televizor i telefon - potpuno se fokusirajte na razgovor.

5. Zagrljaj - Najmanje 30 sekundi jednom dnevno. Zagrlite supružnika pre odlaska na posao ili odlaska u krevet. Fizički zagrljaj podstiče vašu dušu i um da uspostavite duboku vezu sa drugom osobom.

Istraživanja pokazuju da maženje smanjuje krvni pritisak i takođe vas vezuje za osobu sa kojom se mazite. Poboljšava vam čak i pamćenje! Fizički dodir nije samo seks.

Vaš brak ne zahteva ništa više od namere da se stvari poprave. Srećna porodica je ona u kojoj oba supružnika shvataju kako je lako izgubiti ono što imaju. Brak nije uništen izdajom, već apatijom -ističu mnogi psihoterapeuti.

Izvor: Lovesensa