Roršahov test, poznati tekst čuvenog psihijatra Hermana Roršaha, sastoji se od prikaza 7 različitih crteža, odnosno mrlja, a svaki od njih se odnosi na jedan aspekt vašeg života.

Treba da imenuje ono što vidite na slici, da razjasnite gde to vidite i zašto mrlja od mastila u vama izaziva određenu sliku. Mrlju možete gledati sa raznih strana, samo je važno da odredite određeni oblik ili pojam.

Nedostatak reakcije ili nemogućnost da se opiše ono što je prikazano na kartici može ukazivati na prisustvo psihološke blokade u sferi koju predstavlja takva karta ili na privremenu odbojnost da se takva sfera prihvati.

Najprecizniji japanski TEST ličnosti: kocka u pustinji otkriva kakva je zaista vaša duša

Ovoga puta donosimo vam treću po redu karticu Rošarhovog testa koja se sastoji od mrlje napravljene kombinacijom crnog i crvenog mastila.

Reakcija na nju, odnosno ono što prvo ugledate na slici, otkriva kakv imate odnos prema drugim ljudima, odnosno kakva je vaša socijalna interakcija.

Predstavljamo vam najčešće ponuđena odgovora i tumačenja:

- Dvoje ljudi koji zajedno jedu - ako vidite dve osobe koje sede za stolom i zajedno ručaju, to pokazuje da imate vrlo aktivan društveni život.

Test koji otkriva vašu PROŠLOST i BUDUĆNOST: odgovorite na 8 pitanja i otkrijte nešto više o svom životu

- Dve osobe kako peru ruke - nesigurni ste u odnosima sa drugima, imate razvijene strahove

- Dve osobe koje igraju određenu igru - često ste skloni takmičenju u odnosu sa drugima, partnerom, članovima porodice ili prijateljima

- Osoba koja posmatra sebe u ogledalu - simbolizuje usredsređenost na sebe, zanemarivanje drugih ili neuspeh da ljude shvatite i prihvatite onakvima kakvi jesu.

 Izvor: Lovesensa