Radost jedne veze je u dubinskom prihvatanju, u bezuslovnoj ljubavi, podršci. Partnera uvek treba da vidite i doživljavate baš onakvog kakav je. Radost je u osećanju zahvalnosti, u ukazivanju poverenja, u tome što zaista možete da se oslonite jedno na drugo.

Nije bitno kako je tekla vaša priča, sreća je u ljubavi koju osećate prema istini u ljudima."

Ovo je jedan od ključnih navoda dr Roberta Holdena, stručnjaka koji se bavi pozitivnom psihologijom i društvenim blagostanjem iz njegove knjige "Sposobnost za ljubav" koju mnogi nazivaju i "meditacijom o ljubavi". Osim u poznatim TV programima „Opra" i „Dobro jutro, Ameriko", dr Holden se zahvaljujući svom inovativnom radu pojavio i u dva velika dokumentarca televizije BBC, koji su bili prikazani u čak 16 zemalja sveta.

Kako Robert kaže, „sreća ne košta ništa, i ne postavlja nikakve uslove".

"Ljubav je onaj glavni posao koji treba da obavimo u životu", kaže Robert. "Kad otpustite blokade koje vas sprečavaju da volite, procvetaće i sve vaše druge veze, posao i čitav život."

Pet ključnih principa čine suštinu programa dr Holdena su sledeći:

1. Nije vam sudbina samo da nađete ljubav, već da vi postane osoba koja voli najviše što može.

2. Ključ ljubavi prema drugima je da volite sebe.

3. Kada pomislite da u vašoj vezi nešto nedostaje, najverovatnije ste to upravo vi.

4. Oproštaj je nešto što vam pomaže da shvatite da nije ljubav to što vas je nekada povredilo. Bol nanosi samo loša percepcija ljubavi.

5. Budite čista ljubav, to će vam dati najveći uticaj u bilo kojoj situaciji.