Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partneri, majke i svekrve: kako postići ravnotežu u porodici

Posesivnim majkama u glavi stalno bruji pitanje "da li je li ona dovoljno dobra za mog sina?", a očevima "da li je on dovoljno dobar za moju ćerku?". Naravno, odgovor je uvek negativan, jer takve majke i očevi partnera svog deteta ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Parovi često upadnu u zamku koja liči na dečije prepiranje poput "Moja mama je bolja od tvoje" ili "Moj tata je jači od tvog"... Stalno upoređivanje jedne porodice s drugom zaista može narušiti partnerski odnos, ali još češće ga narušavaju posesivne majke koje se teško odvajaju od svojih sinova i posesivni očevi koji se teško odvajaju od svojih ćerki.

Tumačenje porodice po bojama...

Posesivnim majkama u glavi stalno bruji pitanje "da li je li ona dovoljno dobra za mog sina?", a očevima "da li je on dovoljno dobar za moju ćerku?". Naravno, odgovor je uvek negativan, jer takve majke i očevi partnera svog deteta doživljavaju kao konkurenciju. Od svog deteta su navikli da dobijaju dečiju idealizaciju i ljubav, a to dete je, na njihovu nesreću, odraslo i potražilo ljubav negde drugde.

U ovakvim je situacijama najvažnije:

Često razgovarati s partnerom, kako bi stvorili odnos poverenja u kom se razvija stav da ste vi nova porodica i da nećete prelaziti preko toga kad vaše majke ili očevi govore nešto protiv vas ili vašeg partnera.

Postaviti zdravu granicu majci ili svekrvi koja ne može da se odvoji od svoje uloge pa i dalje previše kuva i donosi hranu, po svom ukusu premešta stvari u vašem domu ili vas stalno kritikuje u vezi s vaspitavanjem vaše dece.

Ovakvo majčino ili svekrvino ponašanje stvara osećaj nekompetentnosti i služi samo da bi se ona osećala kao najbolja majka na svetu, a to ne treba ni vama, ni vašoj deci, ni suprugu.

Kako horoskopski znakovi utiču na odnose u porodici...

Prihvatiti da su porodični odnosi složeni i da vaš suprug ne može preko noći da razreši odnos s, recimo, nezaposlenim bratom koji ga finansijski iskorišćava ili ući u konflikt s autoritativnim ocem kog se čitavog život boji... Porodični odnosi su teška i osetljiva tema i tu nema brzih rešenja.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj