Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako razviti radne navike kod mališana: 8 saveta koji će pomoći da dete bude uspešnije u školi

Koliko treba mališana hvaliti, da li stalno treba da uči u istoj prostoriji? Evo odgovora na pitanja roditelja koji žele da razviju jače radne navike kod deteta.

  Izvor: Foto: Profimedia

Najvažniji je da deca u učenju uživaju i da im ono bude zabavno poput dečje igre. Ako uspete da pisanje domaćih zadataka učinite zabavnim za vaše dete, ono će svakodnevno bez ikakvih napora i odlaganja odgovoriti svakoj školskoj obavezi.

Uz pomoć sledećih saveta, uspećete da kod vašeg deteta razvijete radne navike koje će mu pomoći da bude što uspešnije u školi:

1. Neka vaše dete za svaki dan napiše plan svojih obaveza, to će ga dodatno motivisati da sve zadatke ispuni. Istovremeno imaće pravi uvid u sve svoje obaveze i na nijednu neće zaboraviti. Plan dnevnih obaveza posmatraće kao cilj koji mora da ispuni, a zadovoljstvo koje će izazvati njegovo ostvarenje motivisaće ga da svakog dana odgovori svim svojim obavezama.

Šta dete uči u odnosu sa životinjom: empatija i odgovornost prenose se u odnose s ljudima...

2. Uskladite vanškolske aktivnosti deteta sa njegovim šlolskim obavezama. Dajte priotitet školskim zadacima i potrudite se da ne opteretite vaše dete prevelikim obavezama. Časovi klavira ili sportski treninzi mogu postati preveliko opterećenje za dete. Razgovarajte sa njim i saznajte da li želi da nastavi sa dodatnim aktivnostima.

3. Najbolje je da dete povremeno promeni prostoriju u kojoj uči. Ukoliko sve vreme uči na jednom istom mestu, poželeće neku promenu. Ključno u svemu ovome jeste da za učenje obezbedite mirnu prostoriju, zaštićenu od buke i svega ostalog što bi moglo loše da utiče na koncentraciju vašeg deteta.

4. Budite oprezni sa pohvala koje upućujete najmlađima. Preterano hvaljenje mališana napraviće od njih niskomotivisane osobe.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj