Čeka vas naporan dan na poslu? Već vas hvata mrzovolja i preplavljuje nervoza. Da li znate ko je odgovoran što se osećate loše? Vi. Da li znate šta treba da uradite? Da se opustite.

Nađite balans između posla i uživanja i prestanite da se osećate loše, na poslu, a naročito nakon njega. Ostavite iza sebe sve što čini da se osećate neprijatno: misli, veze, uverenja. Vreme je da počnete da tretirate sebe kako i zaslužujete. Ako ste umorni, uzmite dan odmora. Idite u prirodu ako osećate da vas zove. Slušajte više vaše omiljene muzike. Gde god da idete i šta god da radite, vaš jedini prioritet treba da bude dobar unutrašnji osećaj.

Kako da život postane uživanje: evo gde i kako da nađemo sreću...

Tražite sve moguće načine da se osećate bolje i pustite da život bude dobar prema vama kao što i treba da bude. Spremni da uđete u svet uživanja? Ovih 10 predloga će vam pomoći u tome:

1. Krećite se

Iako vam ovo može biti odbojno jer samo želite da se zavalite u udoban krevet nakon napornog dana, kretanje i vežbanje podstiče lučenje endorfina tj. hormona sreće koji će zasigurno učiniti da se osećate odlično.

PageBreak

Zašto je bitno da provodimo vreme sa decom

2. Vizualizirajte

Kada zatvorite oči i zamišljate situacije, događaje, okruženje koje vam prija, vaš mozak počinje da veruje da je sve to istina i počinjete da se osećate dobro. Zamislite npr. da se nalazite na plaži dok vam lagani povetarac miluje lice, osećate miris mora i čujete talase... Probajte!

3. Slušajte muziku

Pobegnite na kratko uz zvuke omiljene muzike i povedite sebe na neko posebno mesto. Opustite se. Život je lep.

4. Pevajte i plešite

Zaboravili ste koliko je dobro pevati i igrati? Nije bitno koliko godina imate, nije bitno kako to radite, samo se prepustite. Pevajte iz sveg glasa i igrajte kao da vas niko ne gleda! Pustite da iz vas izađe sva energija jer ćete se super provesti i opustiti mišiće na najprijatniji mogući način.

5. Budite sa prijateljima

Ne postoji bolji i brži put da se opustite i napunite dobrom energijom od druženja sa ljudima. Lak i jednostavan način da ostavite brige iza sebe i da se osećate sjajno!

6. Dopustite sebi „sladak greh"

Pojedite čokoladu ili sladoled. Slušajte pesmu koju svi mrze ali vama se baš dopada. Kupite sebi još jedan par cipela iako ih već imate previše i potpuno je neracionalno da ih kupite. Ako vam to prija - go for it!

7. Igrajte se sa decom

Deca najbolje znaju koliko je život jednostavan i lep. Provedite neko vreme sa decom iz vašeg okruženja kako biste se toga i podsetili.

8. Oprostite sebi

Ponekad loš osećaj dolazi kao posledica nečeg pogrešnog što ste uradili. Šta god da se desilo, ne smete da ostanete u području krivice i lošeg osećaja suviše dugo. Oprostite sebi, prihvatite odgovornost, naučite nešto iz toga i krenite dalje! Što pre, to bolje!

9. Pričajte sa sobom

Koliko god ludo zvučalo, ovo vam može dati potrebnu dozu sreće. Održite sami sebi motivacioni govor, podržite sebe ili jednostavno pričajte o danu iza vas. Pričanje sa samim sobom je odličan način da shvatite zbog čega se nekada loše osećate, kao i da to otpustite.

10. Nađite partnera za relaksaciju

Nađite nekog ko će uvek da vam govori da treba da se opustite, nekog ko je i sam opušten i pozitivan. Ako nemate nekog u vašem okruženju, potražite uzore na koje možete da se ugledate.

10 rečenica koje ne bi trebalo da govorite svom detetu...

Ugodite sebi na sve moguće načine i ne shvatajte život preozbiljno jer tako nikada nećete upostaviti balans, već ćete ostati u realnosti ispunjenoj frustracijama i nezadovoljstvom. Život nije težak i neprijatan samo ako vi tako odlučite. Budite dobri prema sebi i uživajte u svemu što radite.

Izvor: Bizlife