JUNGOV TEST LIČNOSTI OD 5 MINUTA OTKRIVA ŠTA VAM JE U PODSVESTI: Potpuno će vas iznenaditi - uzmite olovku i papir! 

Uradite ovaj jednostavan ui zabavan Jungov test - pomaže da otkrijete šta je skriveno u vašoj podvesti!

Shutterstock

Karl Gustav Jung jedan je od najpoznatijih psihologa čije se metode i sada primenuju, a njegovi testovi za otkrivanje podsvesnog i razmatranje arhetipova pomažu nam da dublje zaronimo u svoju dušu i um, i bolje upoznamo sebe.

Ovaj Jungov psihološki test podsvesti zahteva malo pažnje, koncentracije i vremena, a može otkriti kakva je vaša percepcija i šta je zapravo skriveno u vašoj podsvesti.

Uzmite prazan list papira i nacrtajte 16 polja vertikalno jedno ispod drugog. U svako polje zapišite po jednu reč, ali bez dubljegrazmišljanja, odnosno napišite ono što vam prvo padne na pamet. Važno je da to bud imenica u jednini i da se reči ne smeju ponavljati, već u svakom polju mora da postoji drugačija reč. Ukoliko vam se sled reči učeini kao besmislen, ne razmišljajte o tome, već samo nastavite da pišete ono prvo što vam je na umu.

Sada ove reči posmatrajte u paru, prvu sa drugom, treću sa četvrtom, petu sa šestom itd. Pored ovih 16 polja nacrtajte još 8 polja i napišite u njih na šta vas asociraju reči u paru iz prethodne kolone. Ovde je važno da se vodite intuicijom i razumom, a ne da pišete spontano šta vam prvo padne napamet. Razmislite na šta vas ovaj par reči najviše podseća.

Isti postupak ponovite samo što ćete pored nacrtati 84 polja, pa napisati na šta vas asociraju parovi iz prethodn ekolone, pa ponovo od 4 polja na isti način napravite dva polja, sve dok ne stignete do jednog. Reč koja ostaje u poslednjem polju je vaša ključna reč i ona govori puno o vašoj intuiciji. Pokušajte njeno značenje da povežete sa trenutnom situacijom u koj se nalazite i dobićete nove uvide i rešenja.

Kada otkrijete ključnu reč vaše podsvesti, počinjete da razumete neke stvari i postajete svesni svojih postupaka, a padaju vam na pamet i kreativna rešenja. Ponekad treba sačekati, razmisliti o svemu, dobro analizirati situaciju, pa tek onda doneti odluku. Ovaj test bi trebalo da vam omogući da bolje razumete sebe, svoje postupke i mnoge stavri u životu.

Koja je vaša ključna reč?

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"RAD DOMAĆICA VREDI 30.000 DINARA, A ONI DOBIJAJU SVE NA TACNI!" Psiholog otkriva uzrok neravnopravne podele poslova među polovima  Kurir teleivizija