Koliko poštujete sebe? Odaberite simbol sa slike i saznajte kako da popravite nisko samopoštovanje

Ovaj psihološki test utvrdiće stepen vašeg sampopoštovanja - izaberite jedan od simbola, otkrićete koliko poštujete sebe i kako da to poporavite.

Printscreen/ dzen.ru

Testovi ličnosti su zabavan način da bolje upoznate sebe. Da bismo svi imali dobar i uspešan život, važno je da imamo zdravo samopouzdanje. Ono nam pomaže da bolje razumemo i prihvatimo sebe, motiviše nas da postignemo svoje ciljeve, jačamo odnose sa drugima i promovišemo emocionalnu stabilnost. Ali steći samopoštovanje nije lak zadatak.

Ako vam se čini da imate problema sa tim, pokušajte da uradite ovaj kratki test i dobijete vredan savet.

Kada nemate vremena i energije da se upustite u samoanalizu i pronađete uzroke svojih životnih problema, u pomoć priskaču psihološki testovi sa simbolima. Kad razmatrate svaki od njih, morate se fokusirati na svoja unutrašnja osećanja, birati srcem, a ne umom, i na taj način ćete moći da doprete do svoje podsvesti i razumete uzrok problema.

Pogledajte ilustraciju od 4 simbola izaberite onaj koji privlači vašu pažnju više od drugih.

Ne razmišljajte predugo - ne dozvolite da se vaša svest uključi u proces.

Potom pročitajte rešenje i nađite savet kako da povećate samopoštovanje na jednostavan i brz način.

Printscreen/ dzen.ru 

Šta vam može pomoći da izgradite svoje samopoštovanje?

Simbol broj 1

Da biste se osećali sigurnije, morate početi da se suočavate sa svojim strahovima. Ne dozvolite da vas odbacivanje ili neuspeh uplaše, uvek pokušavajte nove stvari. Ako uspe, kul je, ako ne uspe, barem ste pokušali. Ako se suočite sa svojim strahovima, naučićete da prevazilazite prepreke, a istovremeno će vam porasti samopoštovanje.

Simbol broj 2

Važno je da naučite da cenite ciljeve koje ste već postigli. Ponekad patite od sindroma varalice: verujete da ste nešto postigli nezasluženo, da nemate dovoljno iskustva i znanja za neka dostignuća. Stanite, prestani tako da razmišljate! Naučite da cenite sebe i napore koje ste uložili da postignete neke ciljeve. Počnite da se zahvaljujte sebi svaki dan za svaki korak koji preduzmete - to će vam koristiti.

Simbol broj 3

Morate se fokusirati na svoje mentalno i fizičko zdravlje. Vašem telu je potrebna briga: počnite da se bavite sportom, naspavajte se, pazite na ishranu, uključite neke korisne aktivnosti u svoju dnevnu rutinu, na primer, čitanje knjiga. Kada počnete da brinete o svom telu i počnete da primećujete neke promene (i spoljašnje i unutrašnje), to će automatski povećati vaš nivo samopouzdanja.

Simbol broj 4

Vaš glavni problem je što ste previše samokritični. Stalno sebe omalovažavate, grdite, potcenjujete. Ovaj pristup treba hitno promeniti! Zamenite svoje negativne misli pozitivnim i realističnim izjavama. Razmislite o tome u čemu ste posebno dobri: možda ste veoma saosećajni i skloni da pomognete onima kojima je pomoć potrebna? Ili imate lep i čitljiv rukopis? Ili ste odlični u fizici ili bilo kojoj drugoj nauci? Potražite svoje skrivene talente i počnite da cenite sebe zbog njih - to će biti vaša polazna tačka na putu ka snažnom samopoštovanju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vladeta Jerotić u uspehu braka  TikTok/ srbijuupoznaj