Aplikacija za sreću

Britansko kraljevsko društvo za javno zdravlje je nedavno sprovelo istraživanje koje je potvrdilo izuzetno veliki uticaj sadržaja socijalnih medija na mentalno zdravlje. Iz tog razloga Instagram je kao odgovor dao predlog da se na ovoj platformi napravi poseban odeljak pod nazivom „Tim za dobrobit” (Wellbeing Team). Zadatak ovog odeljka bio bi da sprečava anksioznost, maltretiranje i depresiju izazvanu sadržajima na društvenim mrežama, i to pomoću aplikacija koje bi upozoravale korisnike na izazovan sadržaj koji može uticati na samopouzdanje, i koji bi blokirao digitalno obrađene fotografije.

Ljubav prema okeanu

Kako okeani prečišćavaju našu planetu, poznato je da se u njima sakupi i do dve milijarde tona ugljenika godišnje. Naučnici su došli do zaključka da bi prosipanje gvozdene prašine u okean doprinelo velikoj produkciji planktona koji apsorbuju ugljen-dioksid iz atmosfere. Nakon izumiranja, planktoni tonu na dno te bi
tako ekosistem okeana bioočuvan.

Dizajn budućnosti

Eko arhitektonske ideje koje su se izrodile u poslednjih par meseci, prema pisanju magazina Trend Hunter, nude pogled na dizajn budućnosti i pokazuju na koji način prirodni elementi mogu da se koriste u stvaranju kreacija koje su u harmoniji sa životnom sredinom. Pored izgradnje kuća malih razmera na solarni pogon, eko arhitektura je počela da se primenjuje i u izgradnji održivih nebodera, aerodroma koji čuvaju energiju tako što višak dele sa okolnim zgradama.

Izvor: Sensa