Za svakog ko je odabrao da bude podrška drugima na putu transformacije i ličnog razvoja, jedna od najvažnijih stvari su alati koje ima i kako ih koristi. Alati mogu biti različiti – od dobro formulisanih pitanja, posvećenosti sagovornicu, do kreiranja sasvim posebnih aromaterapeutskih mešavina koje podstiču unutrašnju promenu.

Moja današnja sagovornica je Jasmina Mrdalj, koja u svojoj škrinji alata ima pravo bogatstvo. Kako i sama kaže, rad na sebi je i za nju bio pokretač da počne da istražuje i oslobađa se svojih blokada: „Spoznala sam da imam izvesne blokade i strahove koji su me sprečavali da živim život punim potencijalima. Kako sam otklanjala te prepreke i sticala znanja, tako sam shvatila da mogu i želim i drugima da prenesem svoja znanja i iskustva. Kada sam otkrila koliko lepše i smislenije može da se živi na takav način, to me podstaklo da pomognem i drugima da dođu do toga.”

intervju-jasmina-mrdalj003
Promo 

Upravo ovo putovanje je Jasminu odvelo u avanturu koja i dalje traje. Danas ona u svom radu sa ljudima koristi znanja i kompetencije iz astrologije, astrohealing-a, intuitive & success coaching-a. Područje njenog rada je veliko i uspešno radi sa ljudima individualne, ali i grupne onlajn programe: „Kao astrolog, life coach, intuitive coach, Bahov praktičar i astroterapeut pomažem ljudima u procesu isceljivanja, primenjujući različite tehnike, vežbe i metode, kao i vraćanja autentične ličnosti – ko je spreman da se upusti u to čarobno putovanje. Najveća satisfakcija dolazi od pozitivnih promena kod klijenata. Kada jednom otkriju sebe i svoje autentične potrebe, tada više ne žele da se odreknu sebe.”

Na svom ličnom putu transformacije kroz rad sa drugima otkrila je i da je edukator i motivator, kao i da ima dar da inspiriše i pokreće ljude da krenu putem ličnog razvoja. Kako i sama kaže, otkrila je veštine i talente kojih ni ona nije bila svesna, kao što je, na primer, pisanje.

O energiji promene

Važan segment Jasmininog rada sa klijentima je energetski rad i podrška. Međutim, energetske metode imaju snažan uticaj na ljude, posebno kada govorimo o Bahovim ili cvetnim esencijama i astrohealing-u i zato je jako važno da terapeut bude opremljen znanjima i kompetencijama za rad sa klijentima. Jasmina objašnjava za Sensu da svi dublji procesi imaju snažan uticaj na osobu i da je terapeut taj koji treba da objasni klijentu šta ga čeka na tom putu: „Potrebno je imati znanje, iskustvo, empatiju, i biti podrška klijentu u tom procesu”, kaže Jasmina.

intervju-jasmina-mrdalj001
Promo 

Upravo iz potrebe koju je prepoznala kod svojih klijenata, Jasmina je napravila i nešto sasvim posebno – kreirala je prirodne, organske i sertifikovane veganske kozmetičke proizvode „Yass Essential”. Ova posebna linija proizvoda sadrži u sebi čitav spektar cvetnih esencija i eteričnih ulja od lekovitih biljaka i ima aromaterapeutsko delovanje pored kozmetičkog. „Ideja ili misao o astrohealing kozmetici mi se javila u toku jedne meditacije, koje praktikujem svako jutro. Kada sam završila meditaciju, otvorila sam oči i postala jasno svesna te ideje. I tako je sve krenulo”, objašnjava Jasmina kako je došla na ideju o astrohealing kozmetici. Ovu liniju proizvoda izdvaja to što je terapeutska zbog svojih sastojaka. Čakra sprejevi sadrže i esencije kristala, a eterična ulja i Bahove esencije dovode u balans emotivno stanje osobe koja ih koristi. Ova kozmetika je namenjena svima, potpuno je prirodna i bezbedna, čak i za decu.

U ubrzanoj sakodnevici opterećenoj hroničnim stresom najčešće se naviknemo na mnoge signale koji nas zapravo zovu da se probudimo. Pitala sam Jasminu kako da naučimo da bolje slušamo sebe i da prepoznamo šta je za nas dobro i korisno, a njen odgovor je bio jednostavan: „Možemo uvek da se zapitamo da li smo zadovoljni svojim životom. Ako je odgovor DA nastavljamo dalje, ali ukoliko je odgovor NE, onda je dovoljno da imamo motivaciju i volju da se pokrenemo na promenu. Vrlo često se osobi koja je spremna, spontano javljaju odgovori i načini kako to može da učini. Budnost ili svesnost sebe i poznavanje svojih potreba su ključni faktor u kreiranju kvalitetnijeg načina života. Kada posmatramo sebe kako se osećamo kada komuniciramo sa drugim ljudima, ili radimo neki posao, ili jedemo određenu hranu, da li nas to iscrpljuje i umara, ili nas energizuje i motiviše? To je pitanje koje treba da postavimo sebi.”
I možda je dobro da i mi nađemo inspiraciju u Jasmininom čarobnom svetu i okrenemo se, kao i ona, lepoti, dobroti i plemenitosti ljudi i prirode i, naravno, da ne zaboravimo ključni sastojak – Ljubav!