Osim što ima neverovatna lekovita dejstva, čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od negativnih uticaja, a baš zato je idealan način da od nje napravite najlepše novogodišnje ukrase, piše Lovesensa.

KAKO DA NAPRAVITE UKRASE ZA NOVU GODINU OD ŠIŠARKI: prirodna i unikatna novogodišnja dekoracija za svaki dom (URADI SAM + FOTO)

Prema narodnom verovanju čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od vatre ili udara groma, pa zato na srpskim kućama često zauzima posebno mesto na krovu. Ova biljka se vekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda.

Koliko god da zvuči neobično, novogodišnje dekoracije od čuvarkuće postale su omiljene na Internetu. Jelka od čuvarkuće se lako pravi od drvene ili metalne osnove u obliku trougla, a zatim se ubacuju čuvarkuće. Osim što je zelena i podseća na pravu jelku, punoća listova čuvarkuće daje joj poseban izgled.

Čuvarkuće su često glavne zvezde u novogodišnjim aranžmanima i lako se kombinuju sa drugim ukrasima. Takođe, venac od sukulenti je idalan ukras za vrata.

Ukras od čuvarkuća najlepši je način da unesete duh prirode i prazničen čarolije u dom. Sačuvaćete život još jednoj jelki, a posle praznika čuvarkuću zadržite i negujte.

Објава коју дели Ta,Sohee (@ta.sohee) дана 12. Дец 2017. у 2:33 PST

Објава коју дели Ann Livesey (@lally_do) дана 12. Дец 2017. у 4:23 PST

Pogledajte u video prilogu kako da napravite jelku od sukulenti!

Izvor: Lovesensa