Proleće i uskšnji praznici donose puno boja u prirodu i naše domove, a evo kako da iskoristite jednostavne trikove i maštu i napravite najlepša šarena jaja za Uskrs, piše Lovesensa.

Pravljenje šara na jajetu uz pomoć četkice često nije uspešno koliko smo se nadali, a i oduzima puno vremena. Zato smo pronašli magičan trik kako da napravite perfektne šare na jajima na dva načina.

Za šarena jaja na kojima su boje razdvojene pravim linijama potrebne su vam boje za jaja, sunđer i špenadle. Skuvajte jaja, a u sunđer ubodite špendadle da biste dobili postolje za sušenje jaja. Jednu stranu skuvanog jajeta umočite u boju i ostavite da se osuši na postolju, a zatim umoćite i ostale dve strane u dve različite boje i dobićete perfektno šareno jaje. Ostavite jaje da se osuši između dodavanja svake boje kako se farba ne bi prelivala jedna preko druge.

Farbanje jaja za Uskrs: Fejsbuk emotikoni za smeh i ljubav (FOTO + VIDEO)

Drugi trik je lakši, ali onda ćete dobiti šare na kojima se različite boje prelivaju. Skuvano jaje zamotajte u salvetu, a zatim preko salvete sipajte boju za jaja uz pomoć šprica. Na jedno jaje sipajte tri ili više različitih boja. Jaje sa salvetom natopljenom bojama ostavite da odstoji par minuta, a zatim skinite salvetu i dobićete savršeno šareno jaje.

Za ove trikove potrebno je da koristite zaštitne rukavice kako se ne biste uprljali farbom za jaja.

Pogledajte ceo postupak ukrašavanja šarenih jaja u video prilogu!

Izvor: Lovesensa