Feng šui je vrlo složena veština. Ima niz pravila koja često zapadnjaci ne mogu da primene, međutim postoji nekoliko unuverzalnih pravila koja možemo primeniti svi i koja bi trebalo poslušati. Jedno od njih odnosi se na spremanje stvari ispod kreveta...

Sprečite negativnu energiju, neveru i bolest: evo gde po feng šuiju ne treba da budu ogledala u vašem domu

Feng šui je veština uređenja prostora privlačenjem pozitivne životne sile chi kako bismo osigurali sreću svoje porodice. Ima mnogo pravila o tome kakav bi naš životni prostor trebao da bude, ali neka je od njih teško primeniti jer prostor u kojem živimo često nije projektovan ni uređen u skladu sa načelima feng šuija.

Ipak, postoje univerzalna pravila feng šuija za poboljšanje kvaliteta života koja je jednostavno slediti i primenjiva su na sve domove. Jedno od njih odnosi se na gomilanje stvari ispod kreveta.

Imajući na umu da u krevetu provedemo trećinu života te da smo energetski najranjiviji dok spavamo, očito je da bi krevet trebalo tretirati kao jedno od najznačajnijih mesta u domu.

Ako je energija vašeg kreveta loša, možete očekivati da će vam slabiti telesno i mentalno zdravlje jer negativan energetski tok utiče na celokupno stanje organizma. Srećom, lako možete popraviti tu energiju pazeći na stvari koje skladištite ispod kreveta.

Stvari ispod kreveta svojim vibracijama utiču na vašu energiju i na različite aspekte vašeg života, poput zdravlja, napretka, odnosa, a utiču čak i na vašu sreću.

Pripazite da stvari koje ćete staviti ispod kreveta budu čiste i povezane sa spavanjem. Isto tako, potrebno je energetski čistiti spavaću sobu te održavati čistoću prostorije.

Dozovite sreću, ljubav i novac: evo gde treba da stoji figura slona u kući

Kada dom čistite od negativne energije, obavezno se posvetite i krevetu - posebno prostoru ispod njega. Čišćenje prostora najdelotvornije je kada palite žalfiju, tamjan, bosiljak ili pomorandžinu koru.

Neke stvari nikada ne biste trebali držati ispod kreveta, a posebno izbegavajte sledeće:

Stvari koje nose ružna sećanja - njihova je energija nastala iz negativnih emocija koje pobuđuju u vama, a ta će se negativnost brzo "prilepiti" za vas.

Pokloni ili fotografije iz bivših veza - prošlost treba da ostane u prošlosti, a držanje takvih stvari pod krevetom može prouzrokovati disbalans u vašoj sadašnjoj vezi.

Stara, oštećena odeća i obuća, kao i prljave stvari - možda mislite da bi vam nešto od toga moglo zatrebati, ali takve stvari crpu životnu energiju.

Potpuri i ostale mrtve biljke - mrtve biljke šire mrtvu energiju. Dakle, umesto da vam soba ugodno miriše, možete privući bolest.

Slomljeni ili oštećeni predmeti - stvari koje su slomljene imaju oštećenu energiju i samim time su štetne. Takvi predmeti negativno utiču na sreću i privlače nesreću.

Stare sprave - ne samo da su stare i beskorisne, već i odgovaraju elementu Metala, a držanje takvih predmeta pod krevetom može u vaš život privući strah i situacije nad kojima nemate kontrolu.

Sve u svemu, sve što pospremate pod krevet, a nije namenjeno krevetu (poput jastuka, ćebeta, prekrivača i slično), negativno utiče na vas. Poštujte svoj krevet jer je to mesto na kojem nadoknađujete energiju i isceljujete se.

Izvor: Sensa.hr