Svake godine za Uskrs maštamo o drugačijim dekoracijama i jedinstvenim šarama na uskršnjimjajima, piše Lovesensa.

Na Internetu postoje mnogobrojne ideje, a mi vam otkrivamo 3 nova načina za ukrašavanje uskršnjihjaja.

1. Ukrašavanje jaja pomoću pucketave folije

Skuvajte i obojite jaje u željenoj boji. Na pucketavu foliju namažite gustu farbu za jaja, ali u drugoj boji. Za ovaj trik možete koristiti i prirodne boje za jaja koje se prave od kurkume ili cvekle. Jaje obmotajte ofarbanom folijom, nežno pritisnite foliju rukama kako bi se šare lepo ocrtale. Nemojte trljati jaje folijom, već foliju samo prislonite uz jaje. Posle par minuta odmotajte jaje i ostavite da se osuši. Pogledajte ceo postupak u video prilogu, kliknite na 4 minuta i 29 sekundi.

2. Šaranje aluminijumskom folijom

Na aluminijumsku foliju četkicom nanesite, jednu ispod druge, pet različitih boja. Ofarbanu foliju zgužvajte, pa je odvijte. Obmotajte tvrdo kuvano jaje ofarbanom folijom i ostavite da odstoji u njoj par minuta. Odmotajte jaje i dobićete zanimljive šare u različitim nijansama. Pogledajte u video prilogu ceo postupak, kliknite na 5 minuta i 3 sekunde.

3. Trik sa lepkom

Na kuvano jaje pištoljem za lepak nanesite slojeve lepka tako da pravite jedinstvenu šaru. Na ovaj način možete šarati jaja, crtati po njima ili pisati slova. Jaje na koje ste naneli lepak ubacite u boju za farbanje jaja i ostavite da odstoji od 15 do 30 minuta, u zavisnosti od toga kakvu nijansu želite. Kada je jaje obojeno, skinite naslage lepka i dobićete zanimljiva šarena uskršnja jaja. Pogledajte ceo postupak u video prilogu na 2:00 minuta.

Pogledajte ova 3 i još zanimljivih trikova za šaranje jaja u video prilogu!

Izvor: Lovesensa