Proleće je period godine kada se divimo nežnoj paleti pastelnih boja. Sam trešnjin cvet asocira nas na divnu pastelno roze nijansu, vedro nebo na pastelno plavu, a tek prolistalo lišće na nežnu nijansu zelene.

Ovaj inspirativni dijapazan pastelnih boja možete preneti i na svoju uskršnjudekoraciju, a evo kakod a ofarbate jaja u pastelne nijanse.

Pročitajte još:

KAKO DA DOBIJETE SVETLUCAVA USKRŠNJA JAJA: Potrebni su vam belo vino i šećer - isprobajte ovaj trik!

2 KAŠIKE OVIH ZAČINA PREDIVNO BOJE JAJA ZA USKRS: Dobićete čarobne nijanse bez kupovne farbe

Kako bi jaja primila divnu pastelnu boju, neophodno je da koristite jaja bele ljuske.

Skuvajte željenu koiličinu jaja na uobičajen način, izvadite ih iz vode i ostavite da se potpuno ohlade.

Kada su jaja hladna, vreme je za pastelnu čaroliju!

Izaberite po sopstvenoj želji nekoliko boja za kolače, a zatim pripremite nekoliko čaša u kojima ćete bojiti jaja. Sipajte 200 ml hladne vode u svaku čašu, 1 1/2 kašiku alkoholnog sirćeta i 1 1/2 kašiku boje za kolače. U svaku čašu dodajete samo po jednu boju. Izmešajte kašikom boju u čaši da se potpuno rastvori u vodi i sjedini.

U svaku čašu stavite samo po 1 jaje. Ostavite da odstoji oko 2 minuta, pa izvadite jajae iz čašće kašikom. Ukoliko niste dobili željenu nijansu , vratite jaju u čašu da još malo odstoji, pa ponovo proverite. Proveravajte koliko se boja primila povremenim vađenjem jajeta iz čaše.

Kada dobijete željenu pastelnu nijansu jajeta, ostavite jaja da se dobro osuše, a zatim ih rasporedite u uskršnjoj korpi.

Izvor: Lovesensa