Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam povoljnih pravaca u feng shuiju

Naučite kako da izračunate i koristite svoje lične povoljne pravce.

  Izvor: Shutterstock

Nakon što smo uz pomoć metode Osam kuća upoznali svoju kuću ili stan i saznali koji su dobri i loši delovi našeg prostora, potrebno je da izračunamo svoje povoljne pravce, da bi mogli da iskoristimo pun potencijal određenog prostora.

Orijentacija uzglavlja, šporeta, radnog stola i omiljene fotelje ka ličnim povoljnim pravcima umnogome utiče na spavanje, raspoloženje, zdravlje i efikasnost svih ukućana. Osnovna postavka teorije Osam pravaca je usklađivanje pojedinca sa pravcima koji mu odgovaraju; tako npr. življenje u prostoru gde ulazna vrata ''gledaju'' ka jednom od loših pravaca vlasnika, može da učini život svih ukućana težim i komplikovanim. Isto tako, kada neko spava sa uzglavljem okrenutim ka, za njega lošoj strani sveta, to na duže staze može nepovoljno da utiče na njegovu količinu energije, vitalnost i raspoloženje, ali i na emotivni i seksualni život.

Nasuprot tome, život u prostoru u kome ukućanima odgovaraju orijentacija ulaza i uzglavlja, šporeta i radnog stola, umnogome olakšava život i obezbeđuje kvalitetnu energiju za rast i razvoj kako pojedincima - članovima porodice, tako i porodici kao celini.

Pravilan izbor pravaca u poslovnom prostoru je veoma važan faktor koji može da utiče odlučujuće na sveukupne rezultate poslovanja. Kada rukovodilac sedi tako da gleda ka nekom od svojih povoljnih pravaca, to može značajno da poboljša njegovu efikasnost, slaganje sa drugima i prihode preduzeća u celini; kada svi važni članovi tima sede tako da koriste svoje povoljne pravce, to može zmačajno da poboljša sveukupnu radnu atmosferu.

I dok neki pojedinci instinktivno biraju dobre pravce i prostore koji im odgovaraju, drugi, na žalost, na isti način biraju loše prostore. Metoda Osam pravaca može pomoći da se podigne svest o tome da nije svaki prostor isti, te da jedan prostor za određenu osobu, vlasnika kuće i/ili biznisa, može da bude stepenik ka progresu i izobilju, dok za nekog drugog taj isti prostor može da bude izvor zastoja, problema i neuspeha.

Iako postoji više načina za određivanje povoljnih pravaca, metoda koja se u feng shui praksi uobičajeno koristi za izračunavanje povoljnih pravaca jeste Ba Zhai, gde se povoljni pravci određuju na osnovu godine rođenja. Ostale metode su nešto komplikovanije i podrazumevaju postojanje prethodnog znanja o sistemu Ba Zi, poznatom i kao ''Stubovi sudbine''.

Da bi se odredili lični povoljni i nepovoljni pravci, potrebno je prethodno izračunati svoj trigram rođenja, poznat i kao Ming Gua. Godine rođenja se računaju po kineskom solarnom kalendaru, što znači da je granica 4. februar; ukoliko je neko rođen npr. 6. januara 1990., on u donjoj tabeli treba da potraži 1989. godinu, a ne 1990. godinu! Čak i ukoliko je rođen 3. februara 1990, onda se takođe vodi kao da je rođen 1989, ali ako je rođen 4. februara 1990. godine, onda je njegova godina rođenja svakako 1990!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj