Dan u nedelji kaa ste rođeni može biti povezan sa određenim osobinama, karakterom željama, a može uticati i na cvet koji vam pristaje na osnovu crta ličnosti i toga što nosite u svom srcu. Saznajte koji je vaš srećan cvet na osnovu dana rođenja.

Ako ste rođeni u ponedeljak, vaš srećan cvet je NARCIS - Ponedeljak je dan koji označava novi početak, kreiranje planova, obnavljanje veza i radnih obaveza. Cvet narcisa je poznat po svojoj simbolici novih početaka i ponovnog rađanja i stoga je savršen cvet koji možete pokloniti nekome u ponedeljak ili ga staviti na svoj radni sto. Žuto cveće, generalno, poznato je da donosi radost, sreću i nove početke i stoga je suštinski savršen da vas oraspoloži. Ovo cveće takođe simbolizuje početak potpuno novog prijateljstva.

Ako ste rođeni u utorak, vaš srećan cvet je BEGONIJA - Rođeni u utorak se smatraju za vredne i inteligentne ljude, one koji znaju šta žele da postignu u životu uprkos preprekama. Uvek se vladaju razumom, pa je njima begonija idealan cvet jer označava znanje i duboke misli. Kada nekome pošaljete ovaj cvet, to je ili u znak priznanja da ima znanje, ili u nadi da će ga steći. Begonija dolazi u svim različitim bojama. Jednogodišnja je popularna u cvetnim baštama i visećim baštama.

Ako ste rođeni u sredu, vaš srećan cvet je ŽUTA LALA - Osobe rođene u sredu imaju vedrinu duha, optimizam, uvek su spremne na avanturu. Njihov srećan cvet je žuta lala - čovek ne može da se ne osmehne kada su lale blizu. Žute lale posebno simbolizuju čin osmeha, radost, optimizam, zabavu, smeh i veselje. Takođe, ukazuju na entuzijazam i svetlost u teškim trenucima.

Ako ste rođeni u četvrtak, vaš srećan cvet je ORHIDEJA - Osobe rođene ovog dana su hedonisti koji uživaju u životu punim plućima. Njihov srećan cvet je orhideja, kao simbol ljubavi, lepote, luksuza i snage. Takođe, uklazuje na divlju prirodu, ali i na moćž zavođenja i uživanja u svakom trenutku.

Ako ste rođeni u petak, vaš srećan cvet je RUŽA - Ovo su osobe zaljubljive i romantične prirode, sad dobrim okom za estetiku. Za takve romantične duše, ruža je prao rešenje. Crvena sorta je poznata kao ljubav, bele ruže označavaju poniznost i nevinost; žute ruže znače prijateljstvo i radost; ružičaste ruže pričaju priču o zahvalnosti, uvažavanju ili divljenju; a ljubičaste ruže su za nekoga ko vas očara — ili u koga ste se zaljubili na prvi pogled.

Ako ste rođeni u subotu, vaš srećan cvet je ŽAVORNJAK (Delphinium) - Vi ste rođeni lideri koji celog života jure za uspehom i rade na sebi, pa vam najviše pristaje ovaj izdignuti cvet izvanredne lepote. Ova biljka je povezana sa mudrošću, vođama, hrabrosti, sa snažnom energijom. Savršeno će pristajati na stolu osoba koje žele da postignu više.

Ako ste rođeni u nedelju, vaš srećan cvet je PERUANSKI LJILJAN (Alstromerija) - Ove osobe su porodične, prijateljski nastrojene, žele da stvore poseban odnos sa nekim. Alstromerija simbolizuje prijateljstvo i jaku ljubavnu vezu među ljudima . Ovo je veoma egzotično cveće koje će zagrejati srce. Idealno se slaže uz vaš karakter.

Izvor: Sensa