Vreme praznika zna da bude i stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu. Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema sertifikovanim feng šui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre" u feng šuiju, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu će da privuče bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

6 moćnih ljubavi po kineskim principima energije: feng šui zaštita za voljene...

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi doma ili centralni deo kuće, gde će da se stabilizuje energija tokom ove stresne sezone. U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje. Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebalo da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju. Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Či energije kroz vaš dom.

To znači da ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok Či energije, kroz prednji ulaz, niti da bude preblizu vratima. Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde stavljate jelku. Ako to učinite, proverite da li će nameštaj u novom rasporedu blokirati prolazak ukućana ili protok Či energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

PageBreak

Za dobro raspoloženje - mnogo tamnozelene boje

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude prepuna božićnim poklonima, porodicom i prijateljima, prostor će da bude u još većem haosu. Feng šui savetuje da jelku ne stavljajte: u hodniku ili sobi gde može da blokira prolaz, u području gde će da ometa protok Či energije, previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže.

  Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u prazničnom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija. Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

  Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno da imate na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

  Novogodišnja dekoracija: evo kako da napravite snežnu kuglu od tegle i šljokica (FOTO+VIDEO)...

  Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta. I još:

  • Nemojte da izbegavate svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru,
  • kako biste poboljšali zdravlje, Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije,
  • ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.
  • U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata, stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.
  • Oživite svoj dom svežim bojama i ugodnim mirisima.
  • Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota udvostručila.
  • Glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka.
  • Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.
  • pozovite paran broj gostiju
  • Ne posedajte drage goste u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi.
  • Dopustite deci da uživaju, što manje vičite.

  Izvor: Atma