Bogata uskršnja dekoracija uvek nam donese nove ideje za ukrašavanje jaja, a sigurni smo da će vas ova jeftina i kreativna ideja potpuno oduševiti, piše Lepa & srećna.

Reč je o izradi ukrasnih jaja od papira ili novina, a njihov jednostavan način izrade učiniće da uskršnja korpa u vašem domu bude zaista originalna. Osim što je lepa, ova dekoracija je i praktična i korisna, jer je napravljena postupkom reciklaže.

Originalno farbanje jaja za Uskrs: kako da ukrasite jaja 3D tufnama (VIDEO)...

Umesto da bacite stare novine, iskoristite ih za uskšnju dekoraciju. A ono što je posebno iznenađenje, jeste što jaja od novina možete da sačuvate i za Uskrs naredne godine.

Za papirna jaja potrebne su vam makaze, lepljiva traka ili lepak, papir ili novine i boje za papir (tempera, vodene boje, flomasteri.

Postoji više načina za izradu ovih jaja, ali najjednostavniji je onaj gde prvo pravite oblik jajeta od novina. Zgužvate novine i napravite oblik jajeta, a zatim preko oblika zalepite lepljivu traku kako biste dobili čvrsto jaje.

Kako da ukrasite jaja za Uskrs bez farbanja: tehnika kviling za umetničko ukrašavanje papirnim tračicama (VIDEO)...

Nakon toga sledi tehnika uvijanja papira. Za početak potrebno je da uvijete papir i da ga obojite (možete i da kupite papir u boji), a zatim da ga uvijate kao oko nveć napravljenog jajeta, kao u video prilogu.

Pogledajte detaljno video uputstvo koje će vam prikazati kako lako da napravite papirna jaja!

Izvor: Lepa & srećna