3 biljke su čuvarke ženske sreće: Podižu energiju, otklanjaju negativne emocije, donose mir, a ne traže ništa

Biljke mogu da oplemene svaki prostor, a posebno život svake žene - 3 biljke su čuvarke ženske sreće

Shutterstock

Sobne biljke ne samo da ukrašavaju enterijer već imaju i mnoga korisna svojstva koja utiču na emocionalno i fizičko stanje ljudi koji u tom prostoru žive. Veruje se da su neke od njih u stanju da unesu harmoniju i sreću u dom, posebno važne za dobrobit žena.

Evo 3 takve biljke koje, prema feng šuiju, donose žensku sreću.

1. Spatifilum

Shutterstock 

Spatifilum (Spathiphillum), poznat kao "ženska sreća", jedna je od najpopularnijih biljaka povezanih sa dobrobitima žena. Prema legendama, ovaj cvet pomaže ženama da pronađu sreću u svom ličnom životu, daje harmoniju u porodičnim odnosima i promoviše začeće.

Spatifillum je nepretenciozan u nezi: voli umereno zalivanje i difuzno svetlo. Važno je održavati vlagu u zemljištu, ali ne dozvoliti da ostane bez vode. Ova biljka cveta belim elegantnim cvetovima koji dodaju posebnu sofisticiranost svakom enterijeru.

2. Fikus bendžamin

Shutterstock 

Fikus bendžamin (Ficus benjamina) povezan je sa porodičnom srećom i stabilnošću. Ova biljka se smatra simbolom snažne porodice i prosperiteta. Pročišćava vazduh, poboljšava raspoloženje i stvara prijatnu atmosferu u domu. Fikus bendžamin zahteva jako, ali difuzno svetlo, redovno zalivanje i prskanje listova.

Takođe, blagotvorno deluje na energiju doma, otklanja negativne emocije i donosi mir.

3. Zeleni ljiljan 

Shutterstock 

Hlorofitum (Chlorophitum comosum), poznat i kao zeleni ljiljan ili paukov ljiljan, prepoznat je kao jedna od najboljih sobnih biljaka za prečišćavanje vazduha. Ova biljka simbolizuje zaštitu i harmoniju, pomaže u stvaranju povoljne atmosfere u domu, što je važno za emocionalno stanje žene.

Hlorofitum se lako uzgaja: ne zahteva posebnu negu, toleriše i sunčevu svetlost i senku, zahteva umereno zalivanje. Ova biljka je posebno korisna za žene koje su pod stalnim stresom ili su umorne, jer pomaže u oslobađanju napetosti i poboljšanju raspoloženja.

Sobne biljke kao što su spatifilum, fikus bendžamin i hlorofitum mogu postati pravi čuvari ženske sreće. Oni ne samo da ukrašavaju kuću, već i donose harmoniju, mir i blagostanje.

This browser does not support the video element.

NAJLEPŠE DVORIŠTE U EVROPI  Instagram/littlegarden.world