Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba slika "Čestice ljubavi" Simone Pavlović

Izložba slika „Čestice ljubavi“ Simone Pavlović biće otvorena 12. aprila 2022. godine u Kući kralja Petra I (Beograd, Vase Pelagića 40).

 Izložba Čestice ljubavi Simone Pavlović u Kući kralja Petra I, 12. april POZIVNICA.jpg Izvor: Foto: Simona Pavlović

Otvaranje izložbe zakazano je u 19 časova: u muzičkom delu programa nastupiće Milica Tegeltija (klavir) i Milica Žugić (violina).

Izložba, sačinjena iz nekoliko serija slika, predstavlja istraživanje motiva mrtve prirode kroz apstraktne forme kao sredstvo prenosa energetske vrednosti kolorita, dekorativne obrade površina akrilom i kombinovanom tehnikom.

 Simona Pavlović, portret u ateljeu.jpg Izvor: Foto: Simona Pavlović

„Radovi Simone Pavlović isijavaju svetlošću koju ona predstavlja upravo bistrinom misli, vizuelne zamisli i prenošenja te ideje na slikarsko platno jasnim, zvonkim i jarkim bojama, čistim površinama i njihovim mudro osmišljenim odnosima. Ona je u stalnoj potrazi za višim smislom ovozemaljskog života, činjenički i umetnički. Brojni obilasci kosovskih manastira, srpske srednjovekovne kulturne baštine, boravci u prirodi, planinarenja do visina „nebu pod oblake" i raftinzi su ta de fakto, stvarna, paralela njenoj umetničkoj potrazi za smislom. Slikanje je za nju poput duhovne discipline - ikonopisa, svaki prizor je tajnovito traganje za idejom i kranji rezultat oslikava čistotu njene misli – a ta se vrednost meri upravo autentičnim likovnim kvalitetom i energetskim monolitom prenetim na platno odnosno papir.
U kategorijama likovnog jezika Simonin rad je kohezivan, uobličen, višeslojan, snažan i rečit, ali ako govorimo o stvaralaštvu slike kao višem smislu postojanja i prilici datoj da se kroz kreaciju prepozna svemoć univerzuma, pripradnost tokovima prirode i osvešćivanje životne supstance iz jednog oduhovljenog i probuđenog stanja svesti – njen je rad anđeoski čist“, navodi u katalogu izložbe likovni umetnik Ivana Martić.

 Simona Pavlović, Nokturno, Gvaš, akrilne boje i zlatna folija.jpg Izvor: Foto: Simona Pavlović

Radno vreme galerije: ponedeljak-petak (12-18 h), subota (10-14 h)

Biografija:

Simona Pavlović je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu. Kao urednik fotografije brojnih domaćih i stranih magazina ostvarila je višegodišnji kontinuirani profesionalni rad. Paralelno neguje ljubav prema umetnosti kroz uređenje enterijera, izradu murala i ilustracije.

Za više informacija:[email protected]

O radu Simone Pavlović: www.simonapavlovic.com
Instagram: simona.p.art
O Kulturnom centru Kuća kralja Petra I: www.kucakraljapetra.rs

 Simona Pavlović, Poljsko cveće, akrilne boje, gvaš i zlatna folija.jpg Izvor: Foto: Simona Pavlović

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj