Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija u Novom Sadu: humanitarni koncert za lečenje Nikole i Tijane Marinković

Veliki humanitarni koncert „El Sistema i prijatelji" biće organizovan u Svečanoj sali Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu.

  Izvor: Foto: Facebook

U ponedeljak 21. marta 2016. godine u 20 sati, u Svečanoj sali Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu (Futoška 17) biće organizovan veliki humanitarni koncert „El Sistema i prijatelji".

Glavni izvođači su deca korisnici Centra za socijalni rad, uzrasta od 8 do 15 godina, koja pohađaju muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa El Sistema. Na koncertu kojim se obeležava godinu dana uspešnog rada hora El Sistema u Novom Sadu, imaćemo priliku da čujemo desetak kompozicija različitih žanrova i autora. Mališanima će u izvođenju pomoći vrsni umetnici na trubi Sergio Domingo i Slobodan Dragaš, hor Alegria, tamburaški sastav La Banda i bend elektrotehničke škole Mihajlo Pupin. Voditelj programa je novinar RTS-a Milan Srdić.

Dečiji hor El Sistema Novi Sad do sada je imao zapažene nastupe na značajnim kulturnim manifestacijama u svom gradu kao što je otvaranje Jazz festivala, nastupi na Zmajevim dečjim igrama, Baby EXIT-u, Danima kulture Venecuele i horskoj manifestaciji Raspevano drvo.

Godišnji koncert ima humanitarni karakter, pa će tako sugrađani moći da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju novac koji će biti iskorišćen za lečenje Nikole i Tijane Marinković. Nikola i Tijana su brat i sestra starosti 13 godina koji su se do sada hrabro suočavali sa izazovima koje je u njihov život donela cerebralna paraliza. Trenutno su u fazi intenzivnog rasta i tetive im ostaju skraćene. Postoji velika verovatnoća da će njih dvoje zauvek izgubiti mogućnost da hodaju ukoliko se situacija ne promeni hirurškim zahvatom. Operacija, uključujući lekove, pripreme, operaciju i post-operativni tok iznosi 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Program vode Una Gašparović i Maja Vukobrat, a organizuju Kulturni centar Novog Sada, Centar za socijalni rad grada Novog Sada i Music Art Project iz Beograda.

Cilj globalnog programa El Sistema jeste da deca dobiju priliku da se besplatno muzički obrazuju kroz grupno muziciranje. El Sistema program nastao je u Venecueli pre 40 godina baziran na uverenju da svako dete ima pravo na muzičko obrazovanje i sprovodi se u više od 60 država sveta i okuplja preko 4 miliona dece.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj