Hrskavo i sočno u jednoj poslastici- napravite neodoljiv krambl sa jagodama.
Sastojci:
Prvi sloj:
- 1,5 kg jagoda
- 250ml soka od pomorandže
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g brašna
Drugi sloj:
- 50 g ovsenih pahuljica
- 50 g brašna
- 80 g smeđeg šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 neslanog putera
- sladoled od vanile po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. POdmažite puterom posudu za pečenje.
Jagode operite, očistite i iseckajte. Pomešajte sve sastojke za prvi sloj u jednoj posudi. Kada se sastojci sjedine, sipajte u posudu za pečenje.
U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, brašno, šećer, cimet i so, pa dodajte rastopljeni puter i mešajte dok se ne sjedini. Smesu mesite rukama kako bi se napravile mrvice. Pospite smesu po prvom sloju, pa ubacite u rernu da se peče oko 30 minuta.
Poslužite krambl dok je topao uz sladoled od vanile.
Izvor: Lovesensa