GRČKA PITA OD TIKVICA SA JOGURTOM I FETOM - BEZ KORA I JAJA: Jedite dok je topla i prelijte sa kašikom pavlake!

Recept za grčku pitu od tikvica - pravi se jendostavno, a najbolje je jesti uz pavlaku dok je još topla!

Shutterstock

Ukoliko volite da jedete tikvice, ne morate samo da ih pohujete ili punite, pita od ove omiljene letnje namirnice je fenomenalna. Lako se priprema,ne trebaju vam kore i jaja, a posebnu sočnost joj daje grčki jogurt.

Priprema se lako po tradicionalnom grčkom receptu, a kada je servirate toplu, preko možete dodati i kašiku pavlake, kao i kriške paradajza. Zasitan doručak, večera ili predjelo koji će vam ukućani ponovo naručiti. Jedan od sastojaka je feta, a kozju sir možete staviti opciono, po želji i ukusu.

Sastojci:

  • crni luk
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 4 tikvice
  • mladi luk
  • nekoliko listova sveže nane
  • 4 jaja
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 300g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200g feta sira
  • 100g kozjeg sira (po želji)
  • pavlaka, paradajz (po želji)

Priprema:

Crni luk i maslinovo ulje stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Izrendajte tikvice, pa dodajte iseckan mladi luk, umućena jaja, nanu, jogurt, brašno, izgnječen feta sir, prašak za pecivo i kozjui sir po želji. Sve dobro izmešajte da se sjedini smesa. Zatim u smesu sa tikvicama dodajte prvu smesu od luka i maslinovog ulja.

Podmažite maslinovim uljem pleh, pa ravnomerno rasporedite smesu za pitu. Peko nje sipajte još malo maslinovog ulja. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Uživajte!

Ceo postupak pogledajte u video prilogu ispod!

This browser does not support the video element.

Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom  TikTok/mamazilla.moodforfood

Izvor: Sensa