Sastojci:

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • spanać - 300 g
  • tofu - 200 g
  • biljno mleko - 150 ml
  • gazirana voda - 150ml
  • soda bikarbona

Pročitajte još:

ZDRAVO, JEFTINO, LAKO - RECEPT ZA PITU OD KUPUSA: Gotova za 5 minuta

Domaća ZELENA pita sa krompirom: starinski recept za posni doručak

Neodoljiva pita sa grožđem: recept za omiljeni domaći slatkiš ove jeseni (RECEPT)

Priprema:

Pomešajte mleko, gaziranu vodu, sodu i so po ukusu. Spanać operite i po želji iskidajte (ja sam ostavila cele listove).

Namažite pleh. Razvucite kore i dve stavite na dno pleha. Nožem isecite krst po sredini. Stavite još jednu i prelijte sa 1-2 supene kašike mleka sa vodom.

Stavite od spanaća i izmrvljenog tofu sira. Odozgo 1 list kora, koje namažite sa malo ulja. Nakon toga još 1, pa sa mlekom, pa 1 supena kašika ulja i nakon toga tofu. Posle 1 supena kašika mleka, 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika mleka i spanać. Ponovo 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika mleka, 1 supena kašika ulja i tofu. Tako ponovite dok ne onu samo tri.

Preko jednog od ova tri lista stavite spanać i tofu. Sledeća je sa uljem, a posle rasporedite preostali deo mleka.

Pitu stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni, prvo samo na donjem grejaču, a posle uključite i gornji.

Izvor: Bonapeti