Zdrava ishrana uopšte ne mora da bude komplikovana, važno je da je raznovrsna i nutritivno bogata. Znamo da bi trebalo da pojedemo bar dve porcije povrća dnevno, pa vam donosimo recept za lagano i brzo jelo koje potiče iz Italije. Nosi naziv fritata, a pravi se od jaja i od namirnica koje trenutno imate u kući. Podseća na omlet, uz različite dodatke i peče se u rerni. Mi predlažemo fritatu s tikvicama, boranijom i paprikom. Ako volite estetiku na tanjiru, stavite više različitih vrsta povrća drugačijih boja (ma primer crvena i zelena paprika, paradajz, zelena boranija, grašak, spanać…)
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 200 g tikvica
- 100 g graška ili boranije
- 2 paprike
- 150 g tvrdog sira (može i biljni)
- Maslinovo ulje
- Origano, so, biber
Priprema:
Posudu za pečenje podmažite maslinovim uljem. Poređajte tikvice isečene na kockice , kolutove paprike i mahunarke po želji. Sa strane umutite jaja, začinite po ukusu, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvor: Sensa