Dok traje sezona tikvica trebalo ih jesti što češće jer su bogate vodom, niskokalorične, sadrže vitamin C i B, kalijum. Imaju i dosta vlakna, koja su važna za probavu i drže nas sitim, regulišu krvni pritisak i rad srca. Donosimo vam recept za hleb od tikvica koji možete poslužiti kao predjelo ili kao lagani doručak ili večeru.

Sastojci:

- 2 tikvice

- 320 g brašna (može i integralno)

- 1/2 kesice praška za pecivo

- so, biber i začini po želji

- 120 ml ulja

- 170 ml jogurta

- 2 jaja

- 150 g sira (može i biljni)

- susam

Priprema:

Tikvice narendajte na krupnije rende, pa ih sjedinite sa svim ostalim sastojcima. Dobro promešajte da ujednačite smesu. Sipajte je u podmazan kalup, pospite susamom i pecite na 190 stepeni oko 35 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa i isecite na šnite.

Kako se pravi sladak hleb dod tikvica pogledajte u videu ispod:

TikTok/themodernnonna Slatka torta sa tikvicama

Izvor: Sensa