Ako ste u potrazi sa neobičnim predjelom ili laganim letnjim obrokom, donosimo vam recept za hleb od tikvica! Evo kako se pravi!

Dok traje sezona tikvica trebalo ih jesti što češće jer su bogate vodom, niskokalorične, sadrže vitamin C i B, kalijum. Imaju i dosta vlakna, koja su važna za probavu i drže nas sitim, regulišu krvni pritisak i rad srca. Donosimo vam recept za hleb od tikvica koji možete poslužiti kao predjelo ili kao lagani doručak ili večeru.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 320 g brašna (može i integralno)
- 1/2 kesice praška za pecivo
- so, biber i začini po želji
- 120 ml ulja
- 170 ml jogurta
- 2 jaja
- 150 g sira (može i biljni)
- susam
Priprema:
Tikvice narendajte na krupnije rende, pa ih sjedinite sa svim ostalim sastojcima. Dobro promešajte da ujednačite smesu. Sipajte je u podmazan kalup, pospite susamom i pecite na 190 stepeni oko 35 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa i isecite na šnite.
Kako se pravi sladak hleb dod tikvica pogledajte u videu ispod:
Izvor: Sensa