Kada temperature pređu 30. podeljak, mnogo nam je lakše kada pojedemo laganu hranu koja nas zasiti, a pritom ne optereti želudac. Napravite obrok salatu od sezonskog povrća i avokada koja će vam dati energiju i snabdeti vitaminima, mineralima i zdravim mastima. Evo recepta za zdrav obrok koji može biti savršen ručak na poslu ili lagana večera kod kuće. 

Sastojci:

- 4 parčeta integralnog hleba

- 3 manja krastavca

- 10 čeri paradajza

- 1 avokado

- pola glavice crvenog luka

- šaka semenki suncokret

- masilnovo ulje

- sok od pola limuna

- so, biber

Priprema:

Isecite hleb na komadiće i propržite na suvom tiganju. Posebno isecite krastavce na sitne kolutiće, a paradajz na polovine. Dodajte kriške avokada, sitno seckani luk i semenke suncokreta. Dodajte maslinovo ulje po ukusu i sok od limuna pa sve dobro promešajte i začinite.

Detaljni postupak pogledajte u videu ispod:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Izvor: Sensa