Mnogima su u procesu mršavljenja najeveća prepreka slatkiši. Ovi neodoljivi prozvodi prepuni šećera i trans masti izazivaju zavisnot koje nije lako rešiti se, a osim što dodaju kilograme i masne naslage, generalno su štetni za organizam jer izazivaju nagli skok, a zatim vrtoglavi pad šećera, opterećujući pankreas, što dugoročno vodi oboljevanju od dijabetesa.

Kako da znate da vam potreban deteoks od slatkiša? 

- Imate potrebu da jedete na sat ili dva i često ste gladni

- Ne možete da se kontrolišete kada počnete da jedete slatko

- Želite da pojedete nešto slatko nakon svakog obroka

- Imate problem sa nivoom šećera u krvi

Ovo su samo neki od razloga, a detaljnije razloge poslušajte i videu ispod:

Detoksikacija organizma TikTok/dietitianwithtwins

U borbi protvi želje za slatkišima mogu da pomognu određene biljke, tačnije čajevi.

Čaj od đumbira poznat je kao diuretik, pospešuje izbacivanje tečnosti, sadrži antioksidante i smanjuje želju za konzumiranjem slatkog.

Zeleni čaj predstavlja riznicu zdravlja. Pospešuje proizvodnju i aktivnost norepinefrina koji je odgovoran za metabolizam masti u našem telu. Zbog toga je glavni sastojak tinktura koje pomažu prilikom mršavljenja. Poboljšava varenje, pospešuje izlučivaje tečnosti i pozitivno deluje na kardiovaskularni i respiratorni sistem. Zvahvaljujući antioksidansima, preventivno deluje na razvoj mnogih bolesti.

Popijte jednu do dve šolje dnevno čaja, jedite više povrća i voća i celih zrna žitarica koji će pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, a povremenu želju za slatkišima zadovoljite na primer kockicom crne čokolade.

Izvor: Sensa