Sada kada nam je stiglo hladno vreme i kada smo uglavnom u zatvorenom, često razmišljamo i šta bismo mogli da pojedemo ili grickamo dok ušuškani gledamo filmove ili čitamo knjige. Zgodan način da izbegnemo nezdrave grickalice jeste da ih sami napravimo. Predlažemo brz i lak recept za zapečene urme sa feta sirom, parmezanom i orasima.
Zapečene urme sa fetom, parmezanom i orasima
Sastojci:
za posip
- 1/3 šolje oraha
- kašika sitno seckanog ruzmarina
- 2 sitno seckana mlada crna luka
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- 1/2 kašike malsinovog ulja
- 1/2 kašike meda
- narendana kora pomorandže
- so i biber
punjenje
- 12 urmi rasečenih sa jedne strane
- med
- feta sir iseckan na kockice
- parmezan
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Prvo napravite posip za urme tako što ćete sve sastojke pomešati u činiji. U jednu činijicu stavite med, a u drugu parmezan. Kockice fete prvo umočite u med, pa uvaljajte u parmezan, a onda ih stvaite u urme.Poređajte urme u vatrostalnu činiju i preko njih stavite posip. Pecite 15 minuta. Uživajte!
Možda će vas zanimati i kako da napravite slasne kuglice od bundeve i čija semenki.
Sensa
BONUS VIDEO: