Sigurno ste razmišljali o idealnoj obrok salatiu zimskim danima. Predstavljamo vam jednostavan recept, koji se brzo priprema i za koji vam neće trebati puno novca ni namirnica. Ono što je dobro kod ove salate je što je možete praviti u vreme posta, a idealna je i za vegane. Evo recepta za hrskavu salatu od razbijenog krompira, koji je predstavljen na vegan.planvn.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- so biber
- maslinovo ulje
Sos od jogurta:
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje majoneza
- 1 limun
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckane mirođije
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika seckanog vlašca
- 1/2 krastavca sitno iseckanog na kockice
- 1 glavica crvenog iseckanog luka
Priprema:
Krompirskuvajte dok ne omekša. Zagrejte rernu na visoku temperaturu na 220 ° C. Kada ga skuvate, ostavite ga da se malo ohladi. Na plehu, nežno pritisnite svaki krompir, to možete uraditi čašom, ali pazite da ostane u jednom komadu. Zatim ga prelijte maslinovim uljemi obilno ga pospite solju i biberom. Pecite u zagrejanoj rerni dok ivice ne postanu hrskave i zlatno smeđe, oko 45-60 minuta. U činiji pomešajte jogurt i majonez. Zatim dodajte, limunov sok, mleveni beli luk, mirođiju, peršun, vlašac, mladi luk, krastavac isečen na kockice i sitno seckani crveni luk. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte krompir u činiju sa mešavinom jogurta i bilja i promešajte.
Pročitajte recept za palačinke u šatou.
BONUS VIDEO:
Izvor: Sensa/ A.S.